Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η ώρα των αποφάσεων για το νέο Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο - Τα πρόσωπα και οι θέσεις

Η ώρα των αποφάσεων για το νέο Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο

Τον σχεδιασμό του για τις θέσεις των αιρετών του Δήμου θα κληθεί να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα ο Δημήτρης Μπίνος, μιας και την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή.

Μέχρι στιγμής ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκαλύπτει και πολλά, δημιουργώντας ένα κλίμα… αγωνίας στους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του.

Οι «μνηστήρες» για τις θέσεις είναι αρκετοί, ενώ υπάρχουν πόστα τα οποία τα διεκδικούν δύο ή και περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι θέσεις και τα πρόσωπα

Πρώτη στη λίστα λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, είναι μοιραία η Αντιδημαρχία Καθαριότητας. Μια Αντιδημαρχία που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ. Μπίνου θα περιλαμβάνεται σε μία Αντιδημαρχία Καθημερινότητας που θα περικλείει όλα όσα σχετίζονται με αυτό το κομμάτι. Για αυτή τη θέση, οι βασικοί «παίκτες» είναι δύο: Ο Χρήστος Χουρσόγλου και ο Χρήστος Μπάτσης.

Βέβαια, το όνομα του κ. Μπάτση «παίζει» έντονα και για την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορά στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας, είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν εκ των Γιώργου Τσιμτσιρίδη και Χρήστο Γεωργίου, οι οποίοι φλερτάρουν έντομα με αυτή τη θέση. Ωστόσο, αρκετές είναι οι πιθανότητες και για τη μοναδική γυναίκα του συνδυασμού Μαρτίνα Ζιάκα.

Στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Κετικίδη, ο οποίος ως μηχανικός αναμένεται να «κουμπώσει» σε αυτήν την απαιτητική θέση.

Στην «ηλεκτρική» καρέκλα του Αντιδημάρχου Οικονομικών, δεν αποκλείεται να δούμε ένα νέο πρόσωπο, τον Χρήστο Δόντσο ή τον Τόλη Οργαντζόγλου, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Δημήτρη Βέσκου, λόγω της εμπειρίας του.

Τις περισσότερες πιθανότητες για την απαιτητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ο Σίμος Σωτηριάδης, ο οποίος διετέλεσε και παλαιότερα Πρόεδρος με μία κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη θητεία, γεγονός που τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση.

Στη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών αναμένονται εκπλήξεις. Δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο, αν δούμε τον ίδιο το Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο να αναλαμβάνει και πρόεδρος στα Λουτρά. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο κ. Μπίνος επιθυμεί να έχει τον έλεγχο της Επιχείρησης, καθώς επενδύει πολλά σε αυτήν όσον αφορά στα οικονομικά του συνόλου του Δήμου. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει και ο Αντιπρόεδρος, θέση με την οποία «φλερτάρουν» ο Γιώργος Σαββίδης και ο Χρήστος Δόντσος.

Στη ΔΕΥΑ Αλμωπίας ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Βέσκου, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ρόλο ο Στέφανος Αβραμίκας και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Σε επιτροπές αναμένεται να αξιοποιηθούν αρχικά οι Γιώργος Χατζηγιαννίδης, Γιώργος Γούδης και Γιάννης Ρώσσης.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τετελεσμένα γεγονότα, ωστόσο προκύπτουν από σχετικές πληροφορίες.

Τις τελικές αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον του Δήμου, θα τις λάβει ο Δημήτρης Μπίνος ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου θα καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου Αλμωπίας παραλαμβάνοντας από το Δημήτρη Πασόη.

Δημοσιεύτηκε στη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News

10 σχόλια:

  1. Δήμαρχε σε παραδέχομε που περπατας στα στενά δρομάκια της πόλης.Πρέπει να έχεις άποψη και γνώμη για όλα.Αντε να σε δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ. ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. Ο ΖΕΡΖΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΡΙΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΙΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΤΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poly kala tha kani o kirios mpinos an mpi sta loutra o idios tou. profanos gia na enoxlise me to thema tha eixes sxedia sto mialo sou file pou den se volevoun terma ta lamogia pistepsame ston kirio mpino ton psifisame kai theloume na doume ergo sta 5 xronia pou tha dianisoume............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η διαφορα είναι ότι αν γινει ο Μπινος προεδρος στα λουτρα επειδή είναι δημοσιος υπάλληλος δεν θα παιρνει μισθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kante kati kai gia ta adespota skulia...sto dromo na vgoume den mporoume....kai ta dika mas oikosita skulia fovomaste na ta vgaloume....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΖΕΡΖΗΣ ΚΑΤΑΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΙΝΟ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ; ΤΟΤΕ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΛΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΠΙΝΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΦΘΗΝΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News