Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αυτές είναι οι δέκα εταιρείες που ελέγχουν όλη την αγορά χωρίς να το γνωρίζουν οι καταναλωτές

Πατήστε πάνω στο γράφημα για μεγαλύτερη ανάλυση

Η αγορά είναι γεμάτη από εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτικά προϊόντα με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε ποικιλία επιλογών, ωστόσο, πόσο διαφορετικά είναι τα εν λόγω προϊόντα;

Το Reddit.com δημοσίευει ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα το οποίο δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πως δέκα παγκόσμιοι κολοσσοί, ουσιαστικά, ελέγχουν σχεδόν ότι αγοράζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι πολυεθνικές αυτές εταιρείες, μέσω των θυγατρικών τους, πετυχαίνουν να κατέχουν σχεδόν όλη την καταναλωτική «πίτα».

Η στρατηγική αυτή ονομάζεται ασυσχέτιστη διαφοροποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News