Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΒΗ και αυτό: Λουόμενοι εμπόδισαν την τοποθέτηση συστήματος πρόσβασης αναπήρων στη θάλασσα

Τους χαλούσε την αισθητική

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην παραλία της Νέας Μάκρης στην Αττική, καθώς λουόμενοι εμπόδισαν την τοποθέτηση συστήματος αυτόματης πρόσβασης αναπήρων στη θάλασσα.

Αυτό κατήγγειλε μέσω facebook ο Ιγνάτιος Φωτίου, μηχανολόγος και αεροναυπηγός μηχανικός, συνιδρυτής της εταιρίας TOBEA που τοποθετεί τα συγκεκριμένα καινοτόμα συστήματα, ονόματι SEATRAC.


Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Φωτίου, την περασμένη Τετάρτη άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του SEATRAC στην παραλία, ωστόσο σταμάτησαν, καθώς εμφανίστηκαν τρεις λιμενικοί για να ερευνήσουν καταγγελία που έγινε. Ταυτόχρονα, μερικοί λουόμενοι εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες ότι το σύστημα τους ενοχλεί και ότι είναι άχρηστο, καθώς δεν βλέπουν κόσμο να το χρησιμοποιεί.

"Πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ απογοητευτικό να εξηγείς σε μια μικρή ομάδα ηλικιωμένων ανθρώπων τι προσφέρει η συγκεκριμένη συσκευή και πόση προσπάθεια έχει γίνει μέχρι να φτάσει να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση και εκείνοι απλά να αδιαφορούν και να νοιάζονται για την εικόνα της παραλίας εμπρός από την ιδιοκτησία τους. Λυπόμαστε αλλά η προσφορά της ΤΟΒΕΑ για την δωρεάν εγκατάσταση 3 SEATRAC στην Αττική δεν πιστεύαμε ότι θα συναντήσει αυτά τα εμπόδια" έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φωτίου.

Τι είναι το SEATRAC

To SEATRAC έχει σχεδιαστεί από τον Γιώργο Σωτηριάδη και τον Ιγνάτιο Φωτίου. Πρόκειται για έναν μηχανισμό, η πατέντα του οποίου έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και Αμερική, και δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο, να έχουν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.

Αποτελεί καινοτομία, καθώς είναι το μοναδικό σύστημα που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία να εισέρχονται αυτόνομα στη θάλασσα.

---
news247.gr

2 σχόλια:

  1. Τα σκυλια τους ψυχη εχουν αυτοι οι ανθρωποι με κινητικα προβληματα ψυχή δεν εχουν ; εδω θελω να δω το κρατος τωρα τι νομο θα κανει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μία όψη του νομίσματος είναι το κράτος. Η άλλη είναι η εγκληματική αναισθησία, αλλά και ο ρατσισμός του κόσμου, Γιατί ο ρατσισμός έχει πολλές μορφές, μία από τις οποίες είναι και η δική σου με τα σκυλιά. Ίδια η ψυχολογία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News