Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Κατερίνα Μπαγκή: «Καμία πικρία για το αποτέλεσμα των εκλογών, μόνο ευγνωμοσύνη»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΓΚΗ: «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

Μία συνέντευξη, την πρώτη της μετά τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου, παραχώρησε η Κατερίνα Μπαγκή.

Η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Πασόη δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Αλμωπίας, ενώ μιλά και για τα επόμενα σχέδιά της.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News:

Κυρία Μπαγκή, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας για αυτή τη συνέντευξη.

«Εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι η εφημερίδα σας να έχει την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από την ηλεκτρονική της έκδοση. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανεξάρτητες φωνές σαν τη δική σας και είμαι σίγουρη πως η προσπάθειά σας θα ευδοκιμήσει. Καλή αρχή, με πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες».

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε αυτή τη συνέντευξη με ένα σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Οι πολίτες της Αλμωπίας αποφάσισαν να δώσουν την πλειοψηφία στο συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου, ωστόσο η μικρή διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο συνδυασμό, δηλαδή του Δημήτρη Πασόη του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, δείχνει ότι ο κόσμος ψήφισε έχοντας στο μυαλό του όλα όσα πρόσφερε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν. Ας μη ξεχνάμε, πως παραλάβαμε έναν Δήμο καταχρεωμένο και τον παραδίδουμε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι στη νέα Δημοτική Αρχή που προέκυψε από τις εκλογές, αλλά και προσωπικά στον κ. Μπίνο καλή επιτυχία στο έργο τους, με την ελπίδα ότι το νοικοκύρεμα θα συνεχιστεί για να μη φτάσουμε πάλι σε δύσκολες καταστάσεις».

Από τη στιγμή που όπως λέτε η προσφορά σας ήταν μεγάλη, τι πιστεύετε ότι έφταιξε για την εκλογική ήττα, έστω και με μικρή διαφορά; Τι σας στέρησε δηλαδή την επανεκλογή;

«Αυτή είναι μία πολύ μεγάλη συζήτηση η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα στο εσωτερικό του συνδυασμού μας και στη συνέχεια να επεκταθεί στην κοινωνία. Σίγουρα γίνανε λάθη. Σίγουρα σε όλους εμάς που συμμετείχαμε σε αυτόν τον συνδυασμό αναλογεί ένα μερίδιο ευθύνης, το οποίο όμως δεν είναι ποσοτικά το ίδιο για όλους. Πιστεύω ακράδαντα πως σε περίπτωση που θέλουμε να διατηρηθούμε αρραγής ως συνδυασμός, θα πρέπει να ανοίξουμε έναν ουσιαστικό διάλογο. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι και την 31η Αυγούστου είμαστε στα πόστα μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γιατί τα προβλήματα δεν σταματούν μετά τις εκλογές, δεν παραιτούμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως μέσα στην κοινωνία. Κύριε Βαφειάδη, τίποτα δεν τελειώνει με ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, μέσα απ’ αυτό πρέπει να διδασκόμαστε και να γινόμαστε πιο δυνατοί. Όσον αφορά σε μένα προσωπικά, νιώθω ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπολίτες μου. Δεν σας κρύβω, πως μετά από μία δύσκολη δημοτική περίοδο όπως αυτή που φεύγει, η ανησυχία μου για το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλη. Παρόλαυτά, ο κόσμος μας ψήφισε και δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε. Καμία πικρία λοιπόν για το αποτέλεσμα των εκλογών, μόνο ευγνωμοσύνη».

Ποια θα θέλατε να είναι η συνέχεια από εδώ και πέρα, όσον αφορά την πολιτική σας σταδιοδρομία; Υπάρχουν φιλοδοξίες;

«Η ενασχόλησή μου με τα κοινά πηγάζει από την ανάγκη μου για προσφορά στο τόπο μου. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι το οικονομικό κίνητρο δεν υπάρχει πια, μιας και οι παχυλοί μισθοί των αιρετών ανήκουν στο παρελθόν. Υπάρχουν φιλοδοξίες για το μέλλον, είναι όμως πολύ νωρίς για να εκφραστούν. Μέσα από τη θητεία μας ως αντιπολίτευση, θα κριθούμε όλοι, όπως κριθήκαμε και από τη θέση της Διοίκησης. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως οι όποιες φιλοδοξίες, δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ατόμου. “Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη”, αναφέρει η λαϊκή μας παροιμία. Οι φιλοδοξίες πρέπει να εκφράζονται μέσα από διάλογο με την κοινωνία. Κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να επιβληθεί με το έτσι θέλω, αν πρώτα δεν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτό. Και αυτό γιατί σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου “σωτήρα” του τόπου μας, τέτοιες ιδέες τις αφήνω σε άλλους».

Από την απάντησή σας κρίνουμε πως έχετε σκεφτεί τον εαυτό σας ως επικεφαλής ενός δημοτικού συνδυασμού, ενδεχομένως στις επόμενες εκλογές.

«Αυτό που είπα με απλά λόγια, είναι πως θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις. Η κοινωνία δημιουργεί τους επικεφαλής και κανείς μας δεν μπορεί να αυτόχρίζεται υποψήφιος Δήμαρχος, χωρίς πρώτα να ακούσει την κοινωνία. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τις συνθήκες και τις συγκυρίες. Μη ξεχνάτε πως η ενασχόληση με τα κοινά, δεν περνά μόνο μέσα από το Δήμο».

Από την απάντησή σας καταλαβαίνουμε ότι θα σας ενδιέφερε ίσως και κάτι παραπάνω, όπως για παράδειγμα να είστε υποψήφια Βουλευτής. Το αποκλείετε αυτό;

«Δεν αποκλείω τίποτα. Άλλωστε το πολιτικό σύστημα είναι τόσο ρευστό, που ελάχιστα ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον κόσμο αν εγώ θα είμαι υποψήφια και που. Σχεδόν δε γνωρίζουμε ποια κόμματα θα συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές, πόσο μάλλον αν θα ασχοληθώ εγώ προσωπικά με αυτές. Όπως είπα, οι συγκυρίες είναι αυτές που κρίνουν τις αποφάσεις μας».

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για αυτή τη συνέντευξη. Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

«Εγώ σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου. Θα ήθελα να κλείσω αυτή την κουβέντα, λέγοντας για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον αυτόν τον κόσμο που εμπιστεύτηκε το συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά, αλλά και όσους δεν κατάφεραν να με ψηφίσουν λόγω άλλων υποχρεώσεων. Η τιμή για μένα είναι μεγάλη και η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη. Επίσης, ευχαριστώ το Δημήτρη Πασόη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να τον διαβεβαιώσω πως προσπάθησα πραγματικά να κάνω το καλύτερο που μπορούσα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες».

Το δεύτερο τεύχος της Εφημερίδας Aridaia News θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014!

19 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟΛΟΓΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΤΗ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ; ΘΑ ΤΡΑΛΑΘΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λές φίλε... είναι που η ίδια δε νοιάζεται για τα λεφτα οπως λέει..

      Διαγραφή
  2. Λιγη αξιοπρεπεια δενβλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε μας ρε Κατερινα που δεν πικραθηκες. Απλως προπαθεις να μη χασεις την επαφη σου με τους υποψηφιους ψηφοφορους σου, αλλα να ξερεις το πασοκ πεθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poly omorfi synenteuxi. mpravo katerina. ase tous pikroxolous na lene. skepsoy poses psifous pires kai tha katalaveis ti axizeis. synexise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχχαχαχαχχαχαχ θα βάλει και για δήμαρχος? για τους χίλιους ψήφους που πήρε? το άλλο με τονν Τοτό το ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o πασόης αν είχε δώσει λίγη σημασία παραπάνω σε άτομα σαν την μπαγκή, θα ήταν πάλι δήμαρχοσ, όμωσ αυτόσ ήθελε άλλουσ διπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ενοεις και αλλη σημασία ενοεις και άλλα λεφτά? αρκετά δεν πήρε δε νομίζεις?

      Διαγραφή
    2. τι σημασια να δωσει ρε. κατι ατομα σαν την μπαγκη τον τσεχο τον τσερκεζο τον καψανε

      Διαγραφή
  8. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά πηγάζει από την ανάγκη μου για προσφορά στο τόπο μου. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι το οικονομικό κίνητρο δεν υπάρχει πια, μιας και οι παχυλοί μισθοί των αιρετών ανήκουν στο παρελθόν.
    ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ κράτα αυτό γερά να μη σου φύγει και κοιμησου τον υπωο του δικαίου..

      Διαγραφή
  9. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΟΥΣ "ΕΣΤΕΙΛΕ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιοί φταινε που δεν ξαναβγήκε ο Πασόης; Οταν παράτησαν όλοι τον Πασόη και τον άφησαν μόνο (εκτός της Κελδεμετζή) να παλεύει μονος με το θηριό, τον δήμο με τα μυρια προβλήματα, δεν είναι φανερό ποιός φταίει; Πρώτη και καλύτερη η ίδια η Μπαγκή που παρατησε και κατηγορούσε τον συνδιασμό μόλις την έβγαλε απο έμισθη. Αυτή είναι η Μπαγκή που κατά τ΄αλλα λέει οτι ασχολειται με τα κοινα για να προσφέρει στον τόπο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορεί κάποιος να μας πει ποιο είναι το επάγγελμα της κ. Μπαγκή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα εσυ τι θες; Αφού το είπε στην συνέντευξη: ασχολείται επαγγελματικά με την προσφορά στον τόπο και όταν έρθει ο καιρός και με την προσφορά στην χώρα. Δηλαδή έχει αφήσει τα προσωπικά συμφέροντα και αφιερώθηκε για τον τόπο και για όλους μας.... Έκανε βέβαι μια εξαίρεση όταν ο Πασόης την έβγαλε από έμισθη αλλα πιστή στις αρχές της, επανήλθε όταν την έκανε έμισθη. Κατάλαβες τώρα ποιο είναι το επάγγελμά της!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aπο εικοσι πεντε χρονων ηταν αντιπροεδρος στο νοσοκομειο Γιαννιτσων ελεω πασοκ.Αυτο ηταν το επαγγελμα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News