Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Σχέδιο για την προστασία των αστέγων ανακοίνωσε ο Α.Σαμαράς

Αναλυτικά οι δράσεις

Ανακούφιση στους ανθρώπους που δεν έχουν στέγη επιθυμεί να δώσει η κυβέρνηση μέσω δράσεων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς.

«Πρέπει να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν περισσότερο για να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι «νοιαζόμαστε γι' αυτούς που έχουν ανάγκη».

«Στόχος μας να βγούμε από την κρίση χωρίς να αφήσουμε κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε την δημιουργία του θεσμού της "Κοινωνικής Κατοικίας", σηματοδοτώντας την έναρξη μιας προσπάθειας της πολιτείας για την στέγαση των χιλιάδων αστέγων σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτό αλλά θα τους προσφέρει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προκειμένου να επιταχυνθεί η επάνενταξή τους στην κοινωνία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη εντοπίσει τα πρώτα 35 διαμερίσματα για τη δράση αυτή.

Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου περιλαμβάνει τη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου να αξιοποιηθούν δωρεές ιδιωτών.

Το τρίτο σκέλος, τέλος, αφορά τη δημιουργία κέντρου πρότυπης στήριξης αστέγων που θα στεγαστεί στο Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας στην πλατεία Βάθης το οποίο για το λόγο αυτό θα ανακαινιστεί. Το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου 1,5 μήνα και σε πρώτη φάση θα μπορεί να φιλοξενεί 80 άτομα για μια περίοδο 20 ημερών μέχρι να μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

Σε δεύτερη φάση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα δημιουργηθούν άλλα τέσσερα κέντρα με βάση το μοντέλο του Δρακοπούλειου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Γιάννενα και Λάρισα. 

star.gr

4 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ ΔΗΜΟΤ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ???ΣΑΜΙΑΡΑ ΟΤΑΝ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προεκλογικά τους θυμηθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απευθύνονται σε μαμελούκους ιθαγενείς που τους πετανε ενα ξεροκόματο κι αυτοί χαρούμενοι γελάνε και θα τους ξαναψηφίσουν.Επιτέλους δεν ξυπνάμε? 500 χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν είναι αρκετό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News