Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΕΠΣ Πέλλας: Η εικόνα των ομάδων της Α1

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Η εικόνα των ομάδων της Α1:

Ο Ολυμπιακός Γαλατάδων κατέκτησε άξια της πρώτη θέση παρότι δεν ξεκίνησε καλά. Στο ροστερ του υπήρχαν αρκετοί έμπειροι παίκτες με ιστορία στο ποδόσφαιρο του Ν. Πέλλας ενώ υπήρχαν και κάποιοι νεαροί που έβγαλαν ασπροπρόσωπους όσους τους εμπιστεύτηκαν . Μεγάλο όπλο των ερυθρολεύκων η πολλή δυνατή και ακατανίκητη άμυνα τους ενώ στην αρχή της σεζόν στον πάγκο βρισκόταν ο Νίκος Αντωνάς που στα μέσα του πρώτου γύρου άφησε την θέση του για τον Δημήτρη Τορμπάζη που έβαλε την δική του σφραγίδα.

Ο Αλμωπός Αριδαίας στην δεύτερη θέση που διέγραψε μια πορεία που ήταν σταθερή. Το καμάρι της Αλμωπίας βασίστηκε σε κάποιους παίκτες έμπειρους αν και μικροί σε ηλικία ενώ το αποδυναμωμένο ροστερ του συμπλήρωσαν νεαροί παίκτες που ήρθαν από την δεύτερη ομάδα. Τηρουμένων των αναλογιών η δεύτερη θέση δεν είναι αποτυχία αν και θα μπορούσε να πάει καλύτερα όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κέρδος είναι η προώθηση κάποιων ταλαντούχων παικτών. Στον πάγκο των κυανόλευκων της Αλμωπίας ξεκίνησε ο Βασίλης Μαντζάρης παλαιός παίκτης του Αλμωπού και με αυτόν έκλεισε η χρονιά. Ανήκει στην φουρνιά των νέων προπονητών.

Ο Εθνικός Γιαννιτσών ήταν ή ομάδα που τερμάτισε στην Τρίτη θέση και σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Αν και νεοφώτιστος ο σύλλογος των Ποντίων των Γιαννιτσών άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και δικαίως τερμάτισε ψηλά. Βασίστηκε σε νέα παιδιά ως επί το πλείστον ενώ και κάποιοι έμπειροι παίκτες που έχουν την δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο των Γιαννιτσών και όχι μόνο βοήθησαν σημαντικά στην πολύ καλή πορεία του αρκετά οργανωμένου Εθνικού. Στον πάγκο ξεκίνησε και τελείωσε ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε στον Εθνικό ο Φώτης Μητσάκης που ανήκει στην νέα φουρνιά των προπονητών.

Η Ελπίδα Έδεσσας τερμάτισε στην τέταρτη θέση ίσως θα μπορούσε να πάει και ψηλότερα αν δεν υπήρχαν κάποια εσωτερικό προβλήματα. Με πολύ καλούς παίκτες αλλά και νεαρούς τα ταλαντούχους τα πήγε πολύ καλά στον πρώτο γύρο ήταν ψηλότερα βαθμολογικό όμως στα μέσα του β΄ γύρου κάποια άτυχα αποτελέσματα των άφησαν πίσω στην βαθμολογία. Πάντως ήταν από τις ομάδες που έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο και άρεσε αρκετά στους φιλάθλους. Προπονητής ξεκίνησε ο Αντώνης Σαπουντζής που όμως αποχώρησε και την θέση του πήρε προσωρινά ο Μάριος Παπαδόπουλος. Μετά από λίγες αγωνιστικές ήρθε ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος όμως πριν το τέλος του πρωταθλήματος ανέβαλε εκ νέου ο Μάριος Παπαδόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών ήταν μονίμως στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας τα πήγε σχετικά καλά ίσως το έμψυχο υλικό του ήταν για ψηλότερα όμως το νεκρό διάστημα με τις κακές εμφανίσεις τον άφησε πίσω βαθμολογικά ενώ προς το τέλος χάλασε την εικόνα του με κάποια άτυχα αποτελέσματα αγωνιζόμενος με ομάδες της ουράς ενώ το αποκορύφωμα ήταν η μη κάθοδος στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Βασίστηκε ως επί το πλείστον σε νέα παιδιά και πολύ λίγους έμπειρους παίκτες. Στον πάγκο ξεκίνησε ο Νίκος Τσιρογιάννης όμως νωρίς νωρίς αποχώρησε για να τον διαδεχτεί ο Γιάννης Γυριχίδης που όμως αποχώρησε δυο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος λόγω διαφωνίας του με τον Δ.Σ. του ΠΑΟΚ.

Ο Μ.Α. Πέλλας ήταν η ομάδα που σίγουρα δικαιούται να μιλάει για πετυχημένη χρονιά καθώς με αλλαγή κατά 90% στο ροστερ του όχι μόνο έσωσε την χρονιά αλλά τερμάτισε ψηλά στην βαθμολογία την στιγμή που κάποιοι «ειδήμονες» τον είχαν για υποβιβασμό. Με άκρως νεανικό ροστερ και πολύ δουλειά ο περσινός δευτεραθλητής έκανε φοβερό δεύτερο γύρο όντας από τα πλέον οργανωμένα σωματεία της Α1. Προπονητής ήταν ο Γιώργος Τσιμπίνης παλαιός παίκτης της Λάρισας που έβαλε την δική του σφραγίδα στην ομάδα και δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί το έργο του.

Ο Ορφέας Ριζαρίου ήταν διπρόσωπος την σεζόν που πέρασε καθώς νε πολύ καλό ποδόσφαιρο τον πρώτο γύρο τα πήγε πολύ καλά. Έδειχνε ότι θα πρωταγωνιστεί όμως κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε. Η κατάκτηση του κυπέλου με δραματικό τρόπο μάλιστα ήταν το αποκορύφωμα και η μεγάλη αυτή επιτυχία έφερε πολλά χαμόγελα σε μια ομάδα που είχε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Κώστας Μαλουμίδης παλαιά δόξα του Εδεσσαικού ποδοσφαίρου με επαγγελματική καριέρα που όμως αποχώρησε στα μισά του δεύτερου γύρου και τον διαδέχθηκε ένας άλλος άνθρωπος με την ιστορία στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο Γούλης Καραισαρίδης.

Η Δόξα Εξαπλατάνου έκανε φέτος την καλύτερη σεζόν της στην Α1 και σίγουρα ικανοποίησε του φίλους της. Με ανανεωμένο και αποτελούμενο από νεαρούς παίκτες ροστερ έκανε καταπληκτική πορεία μέχρι τα μέσα δεύτερου γύρου όμως μια αναταραχή που έφερε την φυγή του Γιώργου Τσιμτσιρίδη χάλασε την εικόνα της στο τέλος. Προπονητής όπως προείπαμε ξεκίνησε ο βετεράνος γκολκήπερ Γιώργος Τσιμτσιρίδης που έδειχνε να έχει βάλει την δική του σφραγίδα στου «μαυραετούς» , όμως κάτι στράβωσε στα μέσα του δεύτερου γύρου που έφερε την αποχώρηση του για να τον διαδεχθεί ο Βασίλης Σαμαράς γνωστός από την καριέρα του σε αρκετά επαγγελματικές ομάδες που έκλεισε την χρόνια δίνοντας ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του.

Ο παλαίποτε κραταιός Εδεσσαικός έκανε μέτρια την πορεία βασιζόμενος σε αρκετά νέα παιδιά και πολύ λίγους έμπειρους παίκτες. Σε γενικές γραμμές ο σύλλογος των καταρρακτών πήγε όπως περίμεναν οι περισσότεροι ειδήμονες καθώς ο ροστερ του ήταν μάλλον ελλιπείς αφού και ο αριθμός των παικτών δεν ήταν αυτός που έπρεπε . Το θετικό πάντως είναι ότι δόθηκε ευκαιρίες σε νέους ταλαντούχος ποδοσφαιριστές που στο μέλλον θα σηκώσουν το βάρος της φανέλας των τριαινοφόρων. Στον πάγκο του Εδεσσαικό ξεκίνησε και τελείωσε ο Χρήστος Μεσειμερλής γνωστός από την μεγάλη καριέρα που έκανε στα καλά χρόνια του Εδεσσαικού αλλα και φορώντας την φανέλα της Δόξας Δράμας.

Η Δόξα Μανδάλου δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά όμως σιγά σιγά βρήκε το περπάτημα της και αφού εξασφάλισε την παραμονή της σε μεγάλο ποσοστό στράφηκε στον άλλο στόχο την κατάκτηση του κυπέλου το οποίο έχασε με άδοξο τρόπο. Βασίστηκε σε λίγους έμπειρους παίκτες αλλά το βάρος το σήκωσαν κάποια δικά της παιδιά και μάλλον τα κατάφεραν πολύ καλά. Ίσως θα μπορούσε να πάει καλύτερα όμως κάποιες συγκυρίες δεν άφησαν να γίνει κάτι τέτοιο. Στον πάγκο στην αρχή της χρονιάς ήταν ο Γιάννης Τσαμαρίδης ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες των μαυραετών όμως το κακό ξεκίνημα τον οδήγησε σε παραίτηση και έτσι τον διαδέχθηκε ο παίκτης μέχρι εκείνη την στιγμή Πασχάλης Γραμματικόπουλος που τελείωσε την σεζόν.

Ο ΜΑ Ν.Πέλλας που πέρσι είχε διαγράψει πολύ καλή πορεία φέτος ήταν πολύ μέτριος η φυγή κάποιων σημαντικών ποδοσφαιριστών επηρέασε σημαντικά και έτσι βρέθηκε να παίζει όλη την χρονιά του σε νοκαουτ παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας. Έστω και με αυτόν τον δραματικό τρόπο ο Μ.Α. έσωσε την χρόνια χάρη σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις τον Γενάρη και αυτή η εξέλιξη επανέφερε την ηρεμία στον σύλλογο. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Κώστας Νινιατσούδης που έχει διπλό ρόλο παίκτη-προπονητή και είναι μακροβιότερος προπονητής ομάδες Α1.

Ο ΜΑ Ν.Μυλοτόπου ήταν η αρνητική έκπληξη πρωταθλήματος καθώς έχασε το τραίνο της παραμονής σε νοκ αουτ παιχνίδι μέσα στην έδρα του. Με το ροστερ του αρκετά αποδυναμωμένο δεν θυμίσει σε τίποτα την ομάδα που είχαν καταπλήξει την τελευταία πενταετία και μοιραία οδηγήθηκε στην Α΄ Κατηγορία. Η παρακμή είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς και αυτό ίσως πρέπει να γίνει ένα μάθημα. Προπονητής ξεκίνησε ο Πέτρος Μάμης που βοήθησε και σαν παίκτης και με αυτόν τελείωσε η χρονιά που απογοήτευσε τους φίλους της ομάδας.

Ο ΠΑΟ Κερασιάς πλήρωσε την απειρία του με τον υποβιβασμό καθώς υπήρχε καλό ρόστερ και αντάξιο για να σταθεί στην Α1 όμως έγιναν αρκετά λάθη τα περισσότερα απειρίας τα οποία έφεραν τον υποβιβασμό. Σίγουρα ήταν μια εμπειρία αυτή όμως με λίγη προσοχή θα μπορούσε να παραμένει το ρόστερ του αποτελείτο από νεαρούς παίκτες που αν και είχαν διάθεση δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Προπονητής ήταν ο Γιώργος Γιαννούλτσης που είχε αναδείξει πέρσι πρωταθλήτρια την ομάδα ενώ στις αρχές του β΄γύρου αποχώρησε και ήρθε ο Αντώνης Σαπουντζής που τελείωσε την χρονιά.

Ο ΜΑ Όρμας δεν τα κατάφερε να παραμείνει στην Α1 παρότι για κάποια στιγμή έδειξε ικάνος να πετύχει το θαύμα του. Το ροστερ του αποτελούνταν από νεαρούς παίκτες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όμως όταν υπήρχαν κάποιες απουσίες δεν υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός για να τους αντικαταστήσει επάξια. Η συμμετοχή στα πλαιη αουτ χάθηκε στις λεπτομέρειες ενώ προπονητής ξεκίνησε και τελείωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος ένας άνθρωπος που έχει την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της Θεσ/νικης.

Ο Άρης Προφήτη Ηλία σίγουρα ήταν από τις αρνητικές έκπληξης του πρωταθλήματος αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι πρωταγωνιστών όμως η μεγάλη ανανέωση και η φυγή βασικών παικτών έφερε τα πάνω κάτω. Οι κιτρινόμαυροι βασίστηκαν σε πολλά νέα παιδιά και ήταν φυσιολογική να έρθει ο υποβιβασμός από την στιγμή που οι περισσότεροι παίκτες είχαν άγνοια από τον Α1. Στον πάγκο των κιτρινόμαυρων βρισκόταν στην αρχή της σεζόν ο Εδεσσαίος Κώστας Παρίσης που αποχώρησε στα μέσα του β΄ γύρου και μέχρι το τέλος στον πάγκο βρισκόταν ο Στράτος Σύρμαλης παλιός παίκτης του Άρη Πρ. Ηλία.

4 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος ο πρωταθλητης αυγουστου παοκ διαληθηκε και αποχωρησε

      Διαγραφή
  2. kalo pasxa se olo ton aulhtiko kosmo kai mh toy nomoy.ygeia ypomonh kai koyragio se oloys toys aulhtikoys foreis.mono o aulhtismos mas kanei na jefeygoyme apo thn kauhmerinothta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μικροτερη α1 ειναι η λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News