Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο ALPHA παίρνει τη Eurovision

Ο λόγος για τον διαγωνισµό της Γιουροβίζιον, που «µετακοµίζει» στον… Alpha

Μια… λεπτοµέρεια στα γραφειοκρατικά «πηγαινέλα» για τη δηµιουργία της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ιντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) και του µεταβατικού σχήµατος της ∆Τ, που βρίσκεται πλέον στον τηλεοπτικό «αέρα», όχι µόνο εκθέτει τον κρατικό υπό δηµιουργία φορέα, αλλά προσφέρει στο «πιάτο» και ένα από τα πλέον δηµοφιλή και κερδοφόρα τηλεοπτικά προγράµµατα σε ιδιωτικό πλέον τηλεοπτικό σταθµό.

Ο λόγος για τον διαγωνισµό της Γιουροβίζιον, που «µετακοµίζει» στον… Alpha. Οπως αποκάλυψε το Σάββατο το «Secret» των Παραπολιτικών, από την ηµέρα που το σήµα της ∆Τ βγήκε στις κρατικές τηλε-συχνότητες, ο µεταβατικός φορέας δεν έγινε ενεργό µέλος της EBU, της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τηλεοπτικών Σταθµών δηλαδή, την οποία απαρτίζουν 74 κανάλια που είναι σχεδόν στο σύνολό τους οι δηµόσιες τηλεοράσεις κάθε χώρας.

Την ευκαιρία δεν θα άφηνε ποτέ να πάει χαµένη ο Mr. Γιουροβίζιον, Τζώννυ Καληµέρης. Ο νέος γενικός διευθυντής του Alpha, έχοντας και τη γνώση αλλά και τα «κονέ», πρότεινε, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, να αναλάβει ο σταθµός της Κάντζας την εκπροσώπηση και τη συµµετοχή της χώρας µας στον διαγωνισµό. ∆εν θα είναι η πρώτη φορά που ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο θα αναλάβει την υπόθεση «Γιουροβίζιον», αφού, σύµφωνα µε το καταστατικό της EBU, σε περίπτωση που µια χώρα δεν έχει ως µέλος της Eνωσης τη δηµόσια τηλεόρασή της, αυτόµατα οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι του συγκεκριµένου κράτους µπορεί να διεκδικήσει να «αγοράσει» την εν λόγω τηλεοπτική παραγωγή, αρκεί φυσικά να πληρώσει το κόστος.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η «ντρίµπλα» Καληµέρη, που αγοράζει ένα από τα πιο δυνατά τηλεοπτικά προϊόντα, θα φέρει τα πάνω κάτω στην τηλεοπτική αγορά…

---
Πηγή: apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News