Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αλμωπία: Στην τελική ευθεία για την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου του αιώνα

Ένα έργο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα του αιώνα για την Αλμωπία
 
Ένα έργο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα του αιώνα για την Αλμωπία, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το σώμα ψήφισε την αποδοχή προέγκρισης δημοπράτησης - εγγραφής πίστωσης στον προϋπολογισμό, την έγκριση κατασκευής και τον καθορισμός του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για το έργο «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αριδαίας».

 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο, μεταξύ των οποίων και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

 
Ο Πέτρος Ζέρζης εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε, «προχωράμε στη δημοπράτηση του μεγαλύτερου έργου που έχει γίνει ποτέ». Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι «εκφράζω την έκπληξή μου, μιας και επί δύο χρόνια λοιδορηθήκαμε ως… αρμαγεδώνες που πέρασαν από αυτόν τον τόπο και άφησαν μόνο κακά. Ποτέ δεν σεβαστήκατε το πέρασμά μας από τη Δημοτική Αρχή. Μας συμπεριφερθήκατε με τον χειρότερο τρόπο. Είστε άδικοι. Ο Δήμαρχος ζορίστηκε να πει ακόμα και το ευχαριστώ».

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημήτρη Πασόη, ο οποίος ανέφερε πως «δεν μηδενίσαμε κανενός το έργο. Απλά στηλιτεύσαμε φαινόμενα κακοδιαχείρισης».

 
Στη συνέχεια ο Βασίλης Κανονίδης προχώρησε τον διάλογο για την ουσία του θέματος ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «είμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη κατασκευής του αποχετευτικού, ενός από τα πιο σημαντικά έργα του αιώνα. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Αριδαία να γίνει ξανά Αρδέα (από το αρδεύω). Διαρρέουν την πόλη μας αρκετά ποτάμια τα οποία έχουν σκεπαστεί. Είναι η στιγμή που η Αριδαία πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα. Να έχει σημεία αναφοράς αυτά τα ποτάμια».

19 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δεν μας ενδιαφερει αν σωθηκες...στο κλουβι σου..

      Διαγραφή
  2. ρε παιδια καντε κατι και για το κολυμβητήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου μιλάνε για έργο εκατομμυρίων κι εσυ λές για κολυμβητήριο.Όταν θα φιάχνουν το κολυμβητήριο εσύ θα λές κάντε κάτι για τα πεζοδρόμια.Τι πίνεις?

      Διαγραφή
    2. το κολυμβητηριο αφηστε το ησυχο.θα το κανουν καταυλησμο οι τσιγκανοι που ειναι διπλα.

      Διαγραφή
  3. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΝΤΗΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ Κ ΕΡΓΑ??? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ Κ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!! ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ΔΥΟ ΛΑΜΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ Κ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ κύριε 1.31 είσαι σίγουρα δημότης Αλμωπίας? έχεις σίγουρα σώας τα φρένας? σου προσφέρουν ένα έργο που συμφωνεί όλο το δημοτικό συμβούλιο, θα εισέρθουν κάποια εκατομμύρια ευρώ,θα εργαστεί κόσμος κι εσύ σχολιάζεις? ψαξε ένα καλό γιατρό και μετά ξανά έλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Αριδαίας.

      Εδώ και λίγες ώρες, άνοιξαν οι ουρανοί και η βροχή πέφτει με πολύ μεγάλη δύναμη.

      Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ σημειώθηκαν και κάποιες μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος.

      Ας ελπίσουμε πως δεν θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα και πως η βροχή θα κοπάσει, καθώς όπως αποδεικνύεται τα φρεάτια δεν είναι έτοιμα να υποδεχτούν όλον αυτόν τον όγκο νερού και θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας να προχωρήσει με την πρώτη ευκαιρία στον καθαρισμό τους. ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ Ο ΤΡΕΛΟΣ: ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΩΣ ΑΛΛΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 1.600.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?

      Διαγραφή
    2. 100 υπαλληλοι και αιρετοι κανουν μονο αυτοί επι 15 χιλιάρικα το 1.500.000 βαλε λοιπα εξοδα.Νατα.Που ειναι η απορία?

      Διαγραφή
  5. ας ομοψυχήσουν όλες οι δημοτικές πλευρές για ένα τόσο σπουδαίο έργο.προφανώς ανήκουν σε όλες και όλους και κυρίως στις επόμενες γενεές τέτοια έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.31 αγόρασε μονος 2 λαμπες και βαλτες μόνος.μην μας πρήζεις με αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ego file moy perimena tesseris mines gia na moy allaxoyn 2 lampes exo apo to spiti moy olo to kalokairi mes sti mayri nyxta eimastan perno til sto dimo kai moy lene oti den exoyn lefta gia na agoyrasoyn lampes toys leeo elate eseis kai 8a agoraso ego tis lampes oxi moy lene aytes leei einai idikes lampes as sovareytoyne leo ego oi kyrioi ekei mesa sto dimo kai as afissoyn ta logia gia di8en megala erga poy lene mono kai mono gia logoys entiposiasmoy kai as koitaxoyn ta pragmatika provlimata ton dimoton toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.05 ,μας δουλευεις ή μας δουλεύεις? χαχαχα εδω σου λένε ότι θα γίνει το μεγαλύτερο έργο του αιώνα ,που αν γίνει θα φανε ψωμακι οικογένειες κλπ κλπ κι εσυ έχεις κολήσει με τις λαμπες? τότε να αναφέρω κι εγω που ο καδος σκουπιδιων μου δεν εχει ρόδες, ο άλλος που δεν εχει πεζοδρόμιο κοκ ωστε στο τέλος μηδεν.στην καλύτερη περιπτωση σπας πλακα γιατι τόσο χαζό συνδημότη αν έχω με λυπάμε γιατί νόμιζα ότι ο κοσμος και επιπεδο έχει,και γνώσεις,και διαβάζει και εξελίσεται και βλέπει για χρηματοδοτούμενα έργα κλπ.

      Διαγραφή
    2. Επικίνδυνες λακκούβες στους κόμβους της Αριδαίας

      Φωτογραφία αρχείου

      Πολλά προβλήματα έφερε στην επιφάνεια η βροχή, τα οποία μέχρι σήμερα κρυβόντουσαν κάτω από το χαλάκι…

      Διαγραφή
  8. Είναι πράγματι σημαντικό το έργο αυτό. Καλό θα ήταν όμως να μάθαινε και ο κόσμος πώς φτάσαμε "μία ανάσα από την έναρξη της κατασκευής του", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κανονίδης. Κάποιοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες στο παρελθόν για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο, δεν είναι κακό ν' αναγνωρίζουμε την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων, άσχετα αν δεν μας είναι "αρεστοί" για διάφορους λόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο το εργο οντως του αιώνα .αλλά ειναι και αλλά εργα στα χωρηα που περιμένουν εναν αιώνα!και χωρίς χωρηα!αριδαία καπουτ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. οσοι αγαπαμε αυτό το τόπο αναγνωρίζουμε οτιδηποτε καλο προέρχεται απο οποιαδήποτε δημοτική αρχή.Όλοι έχουν προσφέρει κι όλοι έχουν κάνει λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News