Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Την αύξηση δημοτικών τελών αποφάσισε ο Δ. Αλμωπίας


Στην αύξηση δημοτικών τελών που αφορούν την καθαριότητα,τον φωτισμό οδών και πλατειών προχώρησε η πλειοψηφία του Δήμου Αλμωπίας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι αυξήσεις αγγίζουν το 33% για το πρώην Δήμο Εξαπλατάνου ενώ για τις τοπικές ενότητες του πρώην Δήμου Αριδαίας παραμένουν οι ίδιοι συντελεστές εκτός από τους Προμάχους και Σαρακηνούς που θα υπάρξουν αυξήσεις για να εξομοιωθούν με τα υπόλοιπα χωριά.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παρούτογλου εξήγησε ότι είναι αναγκαία η αύξηση αυτή καθώς θα πρέπει να καλυφθούν οι δαπάνες.

Μετά από ψηφοφορία στην οποία ψήφησε υπέρ μόνο η παράταξη του Δ. Πασόη, οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ανά τετραγωνικό έχουν ως εξής:

ΑΡΙΔΑΙΑ

Οικίες: Απο 1,21 σε 1,30(Η αρχική ήταν 1,40 αλλά μετά από παρέμβαση του Δημάρχου μειώθηκε σε 1,30)
Επαγγελματική στέγη: Από 1,76 σε 1,85

Τοπικές Κοινότητες πρώην Δήμου Αριδαίας

Οικίες: 1,10(παραμένει ο ίδιος)
Επαγγελματική στέγη: 1,43(παραμένει ο ίδιος
Αύξηση στον συντελεστή θα υπάρξει για τους Προμάχους και Σαρακηνούς όπου ήταν χαμηλότερος ώστε να εξομοιωθούν με τα υπόλοιπα χωριά.

Πρώην Δήμος Εξαπλατάνου

Οικίες: Από 0,60 σε 0,80(33 %αύξηση)
Επαγγελματική στέγη: από 0,84 σε 0,92(10 %)

Μετά την ανακοίνωση υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα ο κ. Χουρσόγλου θεώρησε απαράδεκτη την τροποποίηση αυτή και πρότεινε να υπάρξει μείωση και όχι αύξηση των τελών.
Η ίδια αντίδραση υπήρξε και από τον κ. Ζέρζη ο οποίος πρότεινε να υπάρξει αύξηση της τάξεως του 10% στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου και να παραμείνουν ως έχουν στον πρώην Δήμου Αριδαίας.

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ Κ. ΠΑΣΟΗ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ; ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΓΡΙΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΟΔΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ 2% ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ. ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Γ.... ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ.Ο ΠΑΣΟΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΑΣΟΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ.ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ.ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ; ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ [Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ] ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ:ΜΕΙΩΣΗ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΡΠΑΞΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΚΡΙΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News