Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θανατηφόρο τροχαίο στην Τουρκία - νεκροί και Έλληνες

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στον οδικό άξονα Υψάλων-Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, στο ύψος των Μαλγάρων, όταν λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας «ΜΕΤΡΟ» που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Αθήνας, παρεξέκλινε της πορείας του υπό άγνωστες μέχρι συνθήκες και ανετράπη.

Νεκροί είναι τέσσερις Έλληνες πολίτες και ένας Τούρκος που επέβαιναν στο λεωφορείο, ενώ άλλοι πέντε Έλληνες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ραιδεστού.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά δώδεκα άτομα και συγκεκριμένα εννέα επιβάτες, δύο οδηγοί και ένας φροντιστής.

Οπως εικάζουν οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Νωρίς το απόγευμα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τεσσάρων Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τους:


Μαριάδη Σοφία του Βασίλειου, γενν. 5/4/1957 στο Καζακστάν
Μιτακίδη Φώφω του Γεωργίου, γενν. 23/3/1936 στην Κων/πολη
Μωυσίδη Αρκάδιο του Αλέξανδρου, γενν. 27/9/1975 στη Γεωργία
Σολακίδη Μηνά, γενν. 1960 στη Θεσσαλονίκη
Οι συγγενείς όλων των ανωτέρω έχουν ειδοποιηθεί από τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία.

Επίσης, στο νοσοκομείο Ραιδεστού (Tekirdag) νοσηλεύονται οι κάτωθι Έλληνες πολίτες:

Μαριάδη Μαρία (αδελφή της θανούσης Μαριάδη Σοφίας)
Σοφιανός - Pavletits Παναγιώτης
Τέλος, στο νοσοκομείο Μαλγάρων νοσηλεύεται ο Έλληνας πολίτης Νάρης Βασίλειος.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε δήλωσή του σήμερα, στο περιθώριο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή του σε όσους νοσηλεύονται.

Συλλυπητήρια Φ. Πετσάλνικου

Τη θλίψη του για το τροχαίο δυστύχημα στην Τουρκία εξέφρασε με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος. «Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο πέντε συνανθρώπων μας, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην Τουρκία. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήριά προς τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», τόνισε στην δήλωσή του ο Φ. Πετσάλνικος.

Τα συλληπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος εξέφρασε και η Νέα Δημοκρατία, ευχόμενη παράλληλα στους τραυματίες «να ξεφύγουν από κάθε κίνδυνο και να γίνουν απολύτως καλά».


---
Πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News