Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Νέα κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και Κ.Μητσοτάκη

Αιχμές για τον πολιτικό λόγο του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και ευθείες βολές κατά της πολιτικής των κυβερνήσεων Καραμανλή, εξαπέλυσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κων. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega.

«Η κριτική μου για την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι αρνητική, επειδή μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έκανε. Υπό αυτή την έννοια, είμαι απογοητευμένος από τον Καραμανλή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό. «Όσο δίκιο είχε ο Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε πως λεφτά υπάρχουν, άλλο τόσο έχει κι ο Σαμαράς όταν λέει πως θα μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που κάνει ο Σαμαράς, είναι λαϊκισμός», ήταν τα λόγια του επίτιμου.

Για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις Γιούνκερ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως είναι ντροπή να χάνουμε χρόνο κουβεντιάζοντας τέτοια θέματα, τονίζοντας ωστόσο πως τα όσα είπε περί γνωστού οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας από 20ετίας, είναι αλήθεια.

Για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε πως «φταίμε και τα δύο κόμματα, με τη διαφορά πως οι ευθύνες δεν είναι ίσες». Υπεραμύνθηκε της δικής του κυβέρνησης, λέγοντας πως αν είχε ολοκληρωθεί η πολιτική της, η Ελλάδα θα είχε «προσγειωθεί» ομαλά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, είπε πως θεωρεί γελοίο και επιζήμιο να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ υποστήριξε πως η επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος, αποδεικνύει ότι και η σημερινή κυβέρνηση κρύβει στοιχεία.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τραγικά λάθη στην οικονομική πολιτική, χαρακτηρίζοντας διεθνή πρωτοτυπία την άσκηση αυτής με διαρροές. Πάντως για τα μέτρα, τόνισε πως είναι αναγκαία και δεν μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει.

Οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, προκάλεσαν την άμεση και έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης, η οποία εκφράστηκε με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, που καταλήγει με την αποστροφή «καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...».

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News