Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ένα απλό και χρήσιμο μυστικό για καλύτερη στοματική υγεία


Η 20ή Μαρτίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, με σκοπό να κινητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό για τη μεγαλύτερη και ποιοτικότερη ενασχόλησή του με τη στοματική υγεία.

Και αφού μιλάμε για ποιοτικότερη ενασχόληση με τη στοματική υγεία ήρθε η ώρα να αλλάξετε μια από τις πιο διαδεδομένες συνήθειες στο βούρτσισμα των δοντιών.

Ο περισσότερος κόσμος, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία, ξεπλένει το στόμα του με νερό, ώστε να αφαιρέσει την οδοντόκρεμα που έχει μείνει. Ωστόσο δεν είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Θα πρέπει να αφήνετε την οδοντόκρεμα να συνεχίσει τη «δουλειά» της στο στόμα και τα δόντια σας.

Το φθόριο, όπως επισημαίνεται στο Cnet, είναι ένα σημαντικό συστατικό της οδοντόκρεμας που βοηθά να γίνει το σμάλτο πιο ανθεκτικό στα οξέα που προκαλούν την τερηδόνα.

Το κάνει κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος. Ωστόσο, εάν δεν ξεπλένετε το στόμα σας μετά το βούρτσισμα, δίνετε στο φθόριο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να δράσει και επιτυγχάνετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Περιμένετε τουλάχιστον 15 λεπτά μετά το βούρτσισμα για να πιείτε νερό και αφήστε στο σάλιο να αφαιρέσει σταδιακά από το στόμα σας τα υπολείμματα της οδοντόκρεμας.

Τι κάνουμε με το στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα;

Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν λιγότερο φθόριο από την οδοντόκρεμα, επομένως το ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα μπορεί να αφαιρέσει το συμπυκνωμένο φθόριο από τα δόντια σας.

Προτιμήστε να κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα κάποια άλλη στιγμή, όπως μετά το μεσημεριανό γεύμα ή τον καφέ και όχι αμέσως μετά το βούρτσισμα.

Περισσότερες συμβουλές για το βούρτσισμα των δοντιών

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές για τη διατήρηση της στοματικής σας υγείας σε υψηλά επίπεδα.

  • Προτιμήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και όχι μέτρια ή σκληρή, που αυξάνουν τον κίνδυνο για τα ούλα.
  • Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα πριν ή μετά το βούρτσισμα των δοντιών, αρκεί να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα για να αφαιρέσετε την πλάκα και τις κολλημένες τροφές.
  • Δεν χρειάζεται να βουρτσίζετε με δύναμη τα δόντια σας για να τα καθαρίσετε. Δεν βοηθάει σε κάτι και επιπλέον μπορεί να οδηγήσει σε πληγές και υποχώρηση των ούλων.
  • Βουρτσίστε απαλά κατά μήκος της γραμμής των ούλων.
  • Πάντα να συμβουλεύεστε τον οδοντίατρό σας για εξατομικευμένες συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News