Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

5 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις στα 40 σου για να χάσεις κιλά


Μετά τα 30 ξεκινάει η απώλεια της μυικής μάζας, η οποία επιτρέπει την πιο εύκολη προσθήκη βάρους. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις το σώμα σου σε μία πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Θα πρέπει, όμως, να κάνεις αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση, και να μείνεις πιστή στην εφαρμογή τους. Η συνέπεια είναι, άλλωστε, κλειδί στη μάχη σου με το χρόνο, για να μπορείς να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εάν είσαι στα 40 σου, η διατροφή σου πρέπει να είναι γεμάτη από θρεπτικές τροφές, που θα προσφέρουν στο σώμα σου όλα τα απαραίτητα συστατικά για να λειτουργεί, ενώ παράλληλα θα αποτρέπουν την αύξηση βάρους.

5 τροφές που πρέπει να τρως στα 40 σου για να χάσεις κιλά

Λιναρόσποροι

Οι λιναρόσποροι είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων φυτικών ινών καθημερινά μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους, οπότε πρόσθεσε μερικούς σπόρους στα καθημερινά σου γεύματα,

Βατόμουρα

Τα φρούτα είναι ευεργετικά ανεξάρτητα από την ηλικία, οπότε δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το καθημερινό σου μενού. Τα βατόμουρα μπήκαν στη λίστα με τις τροφές που πρέπει να καταναλώνεις στα 40, καθώς έχουν άφθονες πολυφαινολικές ενώσεις.

Αβοκάντο

Έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωσαν μισό αβοκάντο μαζί με το μεσημεριανό τους γεύμα, ένιωθαν αίσθημα κορεσμού για τουλάχιστον 3-5 ώρες μετά σε αντίθεση με όσους δεν έτρωγαν. Είναι, επίσης, γεμάτο με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, οπότε μπαίνει στα must try σνακ όταν είσαι 40 ετών.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών και σπόρων συμβάλλει στην απώλεια βάρους και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Είναι, λοιπόν, ένα σκαν που αξίζει να προσθέσεις στα 40 σου, ακόμη και αν μέχρι σήμερα δεν εκτιμούσες ιδιαίτερα την κατανάλωσή τους.

Ξινολάχανο

Αυτό το νόστιμο φαγητό έχει προβιοτικά, πρεβιοτικά ενώ παράλληλα δεν έχει πολλές θερμίδες. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν το αίσθημα κορεσμού. Εκτός από τα οφέλη για την απώλεια βάρους, το ξινολάχανο περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ1, χαλκό και κάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News