Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Το μυστικό για την σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου - Έτσι θα βγει πηχτή και αφράτη


Η σκορδαλιά είναι η αλοιφή που δεν λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου και πράγματι, πρόκειται για την πιο λαχταριστή συνταγή, που συνδυάζεται τέλεια, τόσο με μια φέτα ψωμί, όσο και με τον μπακαλιάρο.

Για σήμερα, εκτός από την κλασική συνταγή της σκορδαλιάς που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο, έχουμε και τρία μυστικά για να βγει τέλεια η γεύση και η υφή της.

Αρχικά, οι πατάτες πρέπει να είναι βρασμένες καλά και να μπουν στο μπλέντερ καυτές, αμέσως από την κατσαρόλα δηλαδή. Αυτό θα βοηθήσει στο να πολτοποιηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.

Δεύτερον, το σκόρδο θέλουμε να δίνει τα αρώματά του χωρίς όμως η γεύση του να γίνεται έντονη και ενοχλητική για αυτό φροντίστε να βγάλετε την «καρδιά» τους, δηλαδή τη φύτρα τους στο μέσο, πριν τα βάλετε στο μπλέντερ.

Τέλος, όπως στη μαγιονέζα, έτσι και στην σκορδαλιά, για να μην κόψει η αλοιφή πρέπει να ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά ώστε να γίνει αφράτη η σκορδαλιά.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε και τον έλεγχο ώστε να μην ρίξετε παραπάνω από όσο χρειάζεστε ή θα δείτε αν τελικά είναι απαραίτητο λίγο ακόμη.

Υλικά

  • Μισό κιλό πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξύδι αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις κόψουμε σε κομματάκια τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μέχρι να βράσουν οι πατάτες κόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και βγάζουμε τη φύτρα τους, την καρδιά τους, ώστε να βγει πιο ελαφριά η αλοιφή μας.
  • Ρίχνουμε το κομμένο σκόρδο στο μούλτι και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν κρέμα.
  • Στο ίδιο μούλτι ρίχνουμε τις πατάτες, αμέσως μόλις βγουν από την κατσαρόλα μας, ρίχνουμε αλάτι και πολτοποιούμε. Αφού μαλακώσουν και όλα τα υλικά μας γίνουν ένα προσθέτουμε με αργές κινήσεις το ελαιόλαδο ώστε να βγει ο σκορδαλιά μας αφράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News