Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Πουρές πατάτας με κουνουπίδι


Ελαφρύς και αφράτος, ιδανικό συνοδευτικό για κάθε κυρίως

Υλικά

- 900 γρ. πατάτες

- 5 φλ. τσαγιού φρέσκα μπουκετάκια κουνουπιδιού

- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

- 2 κ. σ. και 1/2 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο

- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, συν 1 1/2 κ. γλ., χωρισμένο

- 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες βουτυρόγαλα

- Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

- Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε 8 φλιτζάνια νερό, τις πατάτες, το κουνουπίδι, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε μία κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, 15 έως 20 λεπτά.

Βήμα 2

Σουρώστε, επιστρέψτε στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μη μείνει καθόλου υγρό, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέστε το βουτυρόγαλα και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και ανακατέψτε.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News