Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Ακάθαρτα λύματα καταλήγουν στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας - Τέσσερα χρόνια καθυστέρησε η κατασκευή του Βιολογικού


Ζητήματα βελτίωσης της καθημερινότητας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, έχουμε καταθέσει πολλές φορές στο ανώτατο θεσμικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας.

Το αποχετευτικό σήμερα δεν είναι σε λειτουργία, διότι, παρότι πέρασαν τέσσερα χρόνια, δεν έχει ολοκληρωθεί ο Βιολογικός Ακαθάρτων Λυμάτων στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας, κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του σημαντικού αυτού έργου. Επισκέφτηκα το χώρο όπου θα κατασκευαστεί ο Βιολογικός και έγινα μάρτυρας μιας απαράδεκτης εικόνας, με αρνητικές συνέπειες στη μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδάτινου ορίζοντα. Από το καινούριο δίκτυο, αναβλύζουν ακάθαρτα λύματα. Άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας.

.  

Το 2018 εξασφαλίσαμε χρήματα για να βελτιωθεί η ύδρευση στις Τ.Κ. Αρχαγγέλου, Φούστανης, Λουτρακίου, Όρμας και Δωροθέας.


Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και μάλιστα σε πρόσφατη επίσκεψη στον Αρχάγγελο, αντικρίσαμε μεγάλο πρόβλημα στις φυσικές πηγές ύδρευσης του χωριού.


Παρότι λοιπόν, εξασφαλίστηκαν 150.000 και πλέον ευρώ, δεν έχει γίνει παρέμβαση ακόμα, με αποτέλεσμα να θολώνει το νερό της ύδρευσης.


Στην Τ.Κ. Λυκοστόμου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ακάθαρτο ποτάμι που διασχίζει το χωριό και δημιουργεί προβλήματα στην υγιεινή των κατοίκων.

.  

Τέλος, γίνομαι δέκτης πολλών παραπόνων από αγρότες σε πολλές Τοπικές Κοινότητες, αλλά και στην Αριδαία, για προβλήματα στην άρδευση. Ο καύσωνας, σε συνάρτηση με τις χαλασμένες γεωτρήσεις, τα ακαθάριστα αυλάκια και την κακή αγροτική οδοποιία, δημιουργούν πολλά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο. Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την παραγωγή τους, η οποία αποτελεί για πολλές οικογένειες το βασικό και ουσιαστικό μέσο για την επιβίωσή τους.

Δημήτρης Μπίνος

Υπ. Δήμαρχος

Επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»

5 σχόλια:

  1. Mπάτση καληνύχτα. Πες τη Νάνου που μπλοκάρει τους προέδρους για να μην την παίρνουν τηλέφωνο ότι θα δει τι θα πάρει στις εκλογες και αυτή και εσύ και ολη η παρέα. Χαρείτε όσο προλαβαίνετε. Τον Οκτώβριο επιστρέφετε σπίτια σας. Ο Μπίνος σας άφησε τοσα έργα όμως είστε τόσο ανίκανοι που δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Τελειωνετε πολιτικά. Αλλά μας τελειώσατε και εμας. Τα διαλύσατε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΜΠΑΤΣΗ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. ΜΑΣΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χειρότερος όλων Μπάτση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει περάσει χειρότερος δήμαρχος ποτε !!!! Νομίζει με σημαία την νέα δημοκρατία θα ξανά βγει αλλα δεν υπάρχει περίπτωση δεν έκανε τίποτα δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΨΗΦΟ ΡΕ ΜΠΑΤΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News