Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές 2023: Στις 9 το βράδυ το αποτέλεσμα της αναμέτρησης - Οι αλλαγές που θα ισχύσουν για πρώτη φορά


Στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023 με πολλές καινοτομίες. Μία από αυτές είναι τα 20.000 τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Πριν από τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση των σταυρών.

Με τη βοήθεια των 20.000 τάμπλετ που θα σταλούν φέτος στα τμήματα για τις εκλογές 2023 αναμένεται να υπάρχει σαφές αποτέλεσμα στο 80% της επικράτειας από τις 9 έως τις 9:30 το βράδυ.

Μάλιστα, το αργότερο στις 11:30 το βράδυ με 12:00 τα μεσάνυχτα θα έχει τελειώσει και η… δουλειά με το μέτρημα των σταυρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας, 20 Φεβρουαρίου.

Έγκυρες πληροφορίες διαβεβαιώνουν την εφημερίδα ότι στην επερχόμενη αναμέτρηση θα καλυφθεί εκτός απροόπτου όλη η χώρα με το λεγόμενο SRT – το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων – εγκατεστημένο σε τάμπλετ.

Ως αποτέλεσμα, περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (στις 8 το βράδυ δηλαδή), ενώ ήδη από τις 9 – 9:30 θα βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς με σαφές αποτέλεσμα στο 80% της επικράτειας.

Με βάση τα παραπάνω, συμπεραίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», απαντήσεις πρόκειται να δοθούν πριν από τα μεσάνυχτα και για τους σταυρούς – την ανάδειξη δηλαδή όσων υποψήφιων βουλευτών εκλέγονται.

Εκλογές 2023: Οι καινοτομίες

Οι προσεχείς εκλογές μπορεί να γίνουν με τον κλασικό τρόπο, ωστόσο ο τρόπος συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων αλλάζει. Μέχρι σήμερα, μετά το πέρας της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων τα τηλεγραφήματα κατευθύνονταν στον Δήμο της περιοχής τους, από εκεί στην Περιφέρεια και ακολούθως στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Από τις επερχόμενες εκλογές κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα διαθέτει το δικό του τάμπλετ προκειμένου να μεταδίδει απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα του εκλογικού του κέντρου ακριβώς μετά το τέλος της καταμέτρησης.

Με την αυτόματη μετάδοση επιτυγχάνεται μία σημαντική βελτίωση στον χρόνο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και διασφαλίζεται η αποφυγή σφαλμάτων στη μετάδοση της πληροφορίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σε μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή στις 8 το βράδυ, θα έχουμε ασφαλές αποτέλεσμα στο 25% της επικράτειας, ενώ στις 9 μ.μ. θα έχουμε αποτέλεσμα στο 80% της επικράτειας.

«Με τις παραπάνω καινοτομίες θωρακίζουμε τη διαδικασία, διατηρώντας δικλίδες ασφαλείας», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Εκλογές 2023: Το κυπριακό μοντέλο

Αυτό που για πρώτη φορά θα υιοθετηθεί στις ελληνικές εκλογές είναι το μοντέλο της Κύπρου σε ό,τι αφορά την τακτική επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των συμμετεχόντων και άρα την επίσημη ανανέωση της εικόνας για την αποχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι αυτό θα γίνει συνολικά τρεις φορές μέσα στην ημέρα, πιθανότατα στις 11 το πρωί, στις 3 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα, τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News