Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ποια είναι τα τρία θραύσματα του Παρθενώνα που επιστρέφει ο πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα


Στην Ελλάδα επιστρέφουν μέσω του πάπα Φραγκίσκου τρία θραύσματα από τα Γλυπτά Παρθενώνα, τα οποία θα δοθούν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέχρι σήμερα ήταν στα εκθέματα των μουσείων του Βατικανού.

Τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για τρία θραύσματα από πεντελικό μάρμαρο, τα οποία έφτασαν στο Βατικανό τον 19ο αιώνα και ανήκουν στα γλυπτά του Παρθενώνα.

Το πρώτο θραύσμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανήκει σε ένα από τα άλογα του τέθριππου της Αθηνάς.


Το δεύτερο θραύσμα του Παρθενώνα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ans, είναι κεφαλή εφήβου. Πρόκειται για πρόσωπο των γλυπτών το οποίο βρισκόταν έξω από τον σηκό του ναού και έφερε άρτο, που προσφερόταν κατά τα Παναθήναια.


Το τρίτο θραύσμα, είναι μια ανδρική κεφαλή με γένια, η οποία ανήκει στη νότια μετόπη, όπου απεικονιζόταν η Κενταυρομαχία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News