Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Παριζιάνικη πατατοσαλάτα


Πεντανόστιμη πρόταση για συνοδευτικό ή ελαφρύ βραδινό

Υλικά

- 900 γρ. πατάτες με τη φλούδα

- Αλάτι για τη γεύση

- 1 φύλλο δάφνης

- 1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- 1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί

- 1 κ. γλ. μουστάρδα Ντιζόν

- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- 1/4 γλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1 Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με νερό, αλατίστε, προσθέστε το φύλλο δάφνης και βράστε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βήμα 2 Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε έως ότου οι πατάτες μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα μαχαίρι, 12 έως 15 λεπτά.

Βήμα 3 Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα Ντιζόν, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4 Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε σε ροδέλες και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 5 Ρίξτε το μείγμα της βινεγκρέτ πάνω από τις πατάτες, προσθέστε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και ανακατέψτε ελαφρώς.

Βήμα 6 Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News