Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Ενημέρωση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του νερού

Ενημέρωση καταναλωτών

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ανακοινώνει ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα με την έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών, οι καταναλωτές προσέρχονται στην υπηρεσία εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για την νέα τιμολόγηση των παροχών τους.

Ενημερωτικά αναφέρουμε πως, έγινε μελέτη κοστολόγησης-τιμολόγησης και βιωσιμότητας με την ανάθεση αυτής από την προηγούμενη διοίκηση. Με την παραλαβή της μελέτης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας συνεδρίασε στις 29.11.2018 αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία το θέμα με τίτλο «Τροποποίηση κανονισμού δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας σύμφωνα με την ειδική μελέτη κοστολόγησης ύδρευσης, με βάση τη νέα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδατος» με αριθμό απόφασης 45/2018.

Εν συνεχεία, στις 27.03.2019 το θέμα της τροποποίησης του τιμολογίου με αύξηση αυτού, εγκρίθηκε και από το Δημοτικό συμβούλιο υπέρ του οποίου αποφάνθηκαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι, με αριθμό απόφασης 65/2019.

Στο σημείο αυτό, να σας επισημάνουμε ότι, η τροποποίηση του τιμολογίου γίνεται εμφανής στην εκκαθάριση των λογαριασμών λόγω της κλιμακωτής χρέωσης που εφαρμόζεται. Στους έναντι λογαριασμούς υφίσταται χαμηλότερης κλίμακας χρέωση λόγω του ότι διαμοιράζεται σε αυτούς, το 1/3 της περσινής κατανάλωσης.

Αναλυτικά:

Α. Δίκτυα ύδρευσης με υδρομετρητές

- Έκδοση λογαριασμών ανά τετράμηνο (τα δύο πρώτα τετράμηνα έκδοση λογαριασμού έναντι με χρέωση του ενός τρίτου (1/3) της κατανάλωσης του προηγούμενου έτους και το τρίτο τετράμηνο έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού μετά από μέτρηση της πραγματικής κατανάλωσης και αφαίρεση της χρεωμένης κατανάλωσης έναντι. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός του τρίτου τετραμήνου είναι μηδενικός ή πιστωτικός δεν εκδίδεται και συμψηφίζεται με τον επόμενο λογαριασμό).

- Πάγιο τέλος 2,00 €/μήνα πλέον ΦΠΑ 24 %.

- Τέλος αντικατάστασης υδρομετρητή 1,00 €/έκδοση λογαριασμού (αφορά την αντικατάσταση του υδρομετρητή λόγω παλαιότητας χωρίς επιβάρυνση του καταναλωτή μετά από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης. Κατά τα άλλα ισχύουν όσα αναφέρονται στο άρθρο 6 του παρόντος Κανονισμού).

- Ειδικό Τέλος : 80 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 13 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 24 % επί της αξίας του ειδικού τέλους.


Β. Δίκτυα ύδρευσης χωρίς υδρομετρητές.

Έκδοση λογαριασμών ανά τετράμηνο (και για τα τρία τετράμηνα έκδοση λογαριασμού με χρέωση του ενός τρίτου (1/3) της τεκμαρτής κατανάλωσης ανά άτομο και ανά παροχή)

Τέλος τοποθέτησης υδρομετρητή 1,00 €/έκδοση λογαριασμού (αφορά την αρχική τοποθέτηση του υδρομετρητή χωρίς την επιβάρυνση του καταναλωτή μετά από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης).

Ειδικό Τέλος : 80 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 13 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 24 % επί της αξίας του ειδικού τέλους. 

Β.1. Οικιακές παροχές.

Η χρέωση γίνεται με βάση τα άτομα που υδρεύονται από κάθε οικιακή παροχή. Η τεκμαρτή κατανάλωση ανά άτομο και ανά έτος ανέρχεται σε 60 κυβικά ενώ η χρέωση ανά κυβικό ανέρχεται σε 0,25 €.

Β.2. Μη οικιακές παροχές.

Μη οικιακές θεωρούνται οι παροχές που δεν υδρεύουν οικίες. Η τεκμαρτή κατανάλωση ανά έτος και ανά παροχή ανέρχεται σε 240 κυβικά ενώ η χρέωση ανά κυβικό ανέρχεται σε 0,25 €.

Με σημείο αναφοράς λοιπόν, την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας κατανοεί την ενόχληση των καταναλωτών.

Κύριο μέλημα της διοίκησης είναι, να αποκατασταθούν οι αδικίες που θα διαμορφωθούν, συγχρόνως όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της υπηρεσίας ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της και κατά συνέπεια η αξιοπιστία της απέναντι στους συνδημότες μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

9 σχόλια:

  1. Σωστα πραττει ο κ Παρουτογλου με τους λογαριασμους γιατι ειναι μεγαλο μυαλο. Σου λεει απο την μια δεν το αποφασισα εγω επι Μπινου το ψηφισαν απο την αλλη θα σε πει ο κοσμος δεν πληρωνει αρα το χρεος πλεον δεν ειναι βιωσιμο οποτε η δευα εχει θεμα λες και περιμεναμε το μεγαλολογιστη παρουτογλου να μας το πει και τελος θα σε πει σε κανα χρονο δεν τα παμε καλα με Μπατση εχουμε θεματα συνεργασιας φευγουμε. Το 2023 θα σε πει εγω προσπαθησα το παλεψα για το καλο του τοπου δεν με αφησαν δεν μπορεσα να συνεργαστουμε με Μπατση γτ ειναι ετσι και ειναι αλλιως ειμαι φοβερος θελω μονο το καλο του τοπου καντε με δημαρχο τωρα... μπεεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως είναι φουσκωμένη η λογαριασμοί του νέρου και αυτά τα ανέβασε σιγουρα ο κυριος μπινος μέ τόν Γεωργίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙς ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥς Η ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥς , ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗς ΔΕΥΑ. ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΔΙΑ ΤΗΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργίου είσαι ο αρχικός υπεύθυνος και θα το θυμόμαστε για την επόμενη τετραετία!όσο για τους καινούργιους θα την πατήσετε βρείτε λύση και μην ανεβάζετε για να καλυφτούν οι καιοπληρωτες δεν σας φταίμε οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεφτά θέλετε ,διαφάνεια στα ποσά αμοιβών των αιρετών κάθε μήνα δεν δίνεται. Θα έπρεπε στην είσοδο της Δευα να είναι αναρτημένη η μισθοδοσία των μελών του ΔΣ ΔΕΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κόσμος κύριοι δεν έχει μία όσο και να ανεβαίνει ο λογαριασμός τόσο δεν θα εισπράττεται.Η ζητηστε διαγραφή τών χρεών η κλείστε την επιτέλους δεν είναι βιώσιμη έτσι όπως την κατάντησαν οι παλιοί.Ο κόσμος είναι αρκετά ερεθισμένος με τους προηγούμενους θα ξεσπάσει σε σάς !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ;; ουαου

      Διαγραφή
  7. πολύ πονηρός ο παρουτογλου με αυτο που έκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και με το κοινωνικό τιμολόγιο των τριτεκνων τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News