Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Διαμαρτύρονται οι μαθητές του ΓΕΛ Εξαπλατάνου για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του ΓΕΛ Εξαπλατάνου

Αξιότιμε κ. Διευθυντή,

Ως μαθητές το Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου και εκπρόσωποι της μαθητικής μας κοινότητας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα παράπονά μας για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του σχολείου μας. Ένα πρόβλημα που απασχολεί τους μαθητές και τους γονείς τους, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Υπάρχει θέμα με συγκεκριμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που με λίγη καλή θέληση από την πλευρά του φορέα θα διευκόλυνε όλους τους εμπλεκόμενους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο δρομολόγιο των 12:00 μ.μ. για τα χωριά του ορεινού όγκου (έως Αρχάγγελο). Το συγκεκριμένο δρομολόγιο περνά από Εξαπλάτανο περίπου στις 12:10 μ.μ., ενώ το σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο) στο πεντάωρο τελειώνουν στις 12:15 μ.μ. με αποτέλεσμα το επόμενο δρομολόγιο για Αρχάγγελο να περνά από Εξαπλάτανο στις 14:40 μ.μ. περίπου. Όλο αυτό το θέμα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια χρόνου για τους μαθητές. Ζητάμε την αλλαγή της αναχώρησης κατά 10 λεπτά αργότερα για να διευκολυνθούν οι μαθητές (αυτό εξυπηρετεί και το Γυμνάσιο Φούστανης, καθώς το λεωφορείο πολλές φορές περιμένει εκεί ως τις 12:30 μ.μ.).

Το δεύτερο ζήτημά μας, είναι ότι το δρομολόγιο των 14:00 μ.μ. για Περίκλεια να πηγαίνει ως τον Αρχάγγελο για να διευκολύνει τους μαθητές του χωριού που αλλιώς θα περιμένουν ακόμα ένα μισάωρο τουλάχιστον για το επόμενο δρομολόγιο, με αποτέλεσμα να φτάνουν στα σπίτια τους γύρω στις 15:30 μ.μ.

Μετά από δική μας ενόχληση προς το ΚΤΕΛ Αριδαίας και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, απευθυνόμαστε σε εσάς μήπως και υπάρξει άλλη εξέλιξη. Το ΚΤΕΛ καλύπτεται πίσω από τη νομοθεσία για το χρόνο παραμονής στη στάση μετά το τέλος του σχολείου. Δεν λαμβάνουν όμως υπόψη ούτε το πρόγραμμα του σχολείου αλλά ούτε και τον ανθρώπινο παράγοντα, καθώς και τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας.

Ελπίζουμε σε μία θετική εξέλιξη των προβλημάτων μας.

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του ΓΕΛ Εξαπλατάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News