Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Κοτόπουλο με κάρι

Ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο

Υλικά για 3 άτομα

- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
- 450 γρ. ρύζι Jasmine πλυμένο και στραγγισμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κ. γ. κάρι
- 2 κ. γ. αλάτι
- 100 ml. ζωμό κότας
- φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

- Ζεσταίνετε αρχικά σε μια κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.

- Προσθέτετε το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα ψήνετε μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.

- Κατόπιν, προσθέτετε το κάρι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.

- Προσθέτετε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο ρύζι το ζωμό κρέατος, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.

- Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ρύζι.

- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για 10 λεπτά σκεπασμένη.

- Βάζετε το ρύζι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News