Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ πορτοκάλι με καρύδα

Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή σνακ για το σχολείο

Υλικά για 4 άτομα

- 230 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
- 2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 285 ml γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζ. καρύδα

Για το σιρόπι
- 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

- Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζετε σε ξεχωριστά μπολ.

- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τους κρόκους (ένα-ένα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.

- Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα και τα προσθέτετε στο πιο πάνω μείγμα, εναλλάξ με το γάλα.

- Κατόπιν, προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύετε και τελευταία προσθέτετε τα ασπράδια τα οποία έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα.

- Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα χρησιμοποιώντας σπάτουλα και κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.

- Ψήνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά περίπου.

- Λίγο πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.

- Τα αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και κατεβάζετε από τη φωτιά.

- Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρετε και περιχύνετε με το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News