Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Η Αριστερά δεν πουλάει την Μακεδονία, την σώζει» (ΒΙΝΤΕΟ)

“Δεν θα την αφήσουμε να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω”, υπογράμμισε

Έντονο προεκλογικό προσανατολισμό είχε η ομιλία που πραγματοποίησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικό σύνθημα της ομιλίας ήταν ”ναι στην Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης” και “όχι στον εθνικισμό”. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και η σύντροφος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα.

“Η Θεσσαλονίκη και η παρουσία σας σήμερα εδώ στο Αλεξάνδρειο δίνει απάντηση”, τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη, κηρύσσοντας ανεπίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

“Είναι μήνυμα”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, “απέναντι σε όλους που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτή η πόλη είναι βυθισμένη στο μίσος και στο σκοτάδι. Όμως η παρουσία σας δίνει το μήνυμα της αντίστασης, της δημοκρατίας, ελευθερίας. Γιατί σε αυτόν τον τόπο δεν πέρασε ποτέ ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Θεσσαλονίκη της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, της βαριάς ιστορίας και των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, “δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους”.

“Δεν θα την αφήσουμε να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω”, υπογράμμισε.

Είπε ότι “η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία” και ότι “ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, δημοκρατίας”.

“Ως εδώ”, τόνισε. “Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής”, πρόσθεσε.

“Η Ελλάδα γίνεται ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο”, επισήμανε.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News