Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Βόμβα ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου - Ποιοι παίρνουν ως 25.000 ευρώ

Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρνουν τα πάνω, κάτω για τα αναδρομικά στις συντάξεις συνταξιούχων του Δημοσίου

Με ένα έγγραφο – βόμβα ο ΕΦΚΑ ζητά να μάθει από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, εάν θα προχωρήσει στην πληρωμή. Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρνουν τα πάνω, κάτω για τα αναδρομικά στις συντάξεις συνταξιούχων του Δημοσίου.

Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου “δένουν” τα χέρια των ταμείων. Όπως αποκαλύπτεται με ένα έγγραφο – βόμβα του ΕΦΚΑ το ταμείο ετοιμάζεται να επιστρέψει σε εκατοντάδες δικαιούχους τα ποσά που διεκδικούν και που φτάνουν ως και τις 25.000 ευρώ ανά άτομο.

Από το ίδιο έγγραφο ωστόσο αναδεικνύεται και ποιο είναι το κλειδί για τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.

Με βάση το ενημερωτικό του ΕΦΚΑ προς των υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης η υπηρεσία είναι σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων για την υλοποίηση-εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν γιατρούς του ΕΣΥ και μέλη ΔΕΠ. Για την αναπροσαρμογή των μηχανογραφικών εφαρμογών… Για την καταβολή δηλαδή αναδρομικών, βάσει των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πρόκειται για αποφάσεις που δικαιώνουν 550 συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς για επιστροφές αναδρομικών ύψους 13,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι φαίνεται όμως από το έγγραφο αυτό. Το Ταμείο, ως οφείλει βάσει της απόφασης, είναι έτοιμο να στείλει το ποσό των αναδρομικών που αντιστοιχεί σε κάθε έναν από τους συνταξιούχους στην Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων έτσι ώστε να γίνει συμψηφισμός του με τυχόν οφειλές, κατά την πάγια τακτική της εφορίας.

Όμως ενώ το Ταμείο φαίνεται να δέχεται την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητά να μάθει από τον υπουργό αν υπάρχει βούληση για την εφαρμογή των αποφάσεων…

Με άλλα λόγια όλα καταλήγουν σε πολιτική απόφαση και η κυβέρνηση και δια των δηλώσεων Πετρόπουλου, καθώς το κόστος είναι μεγάλο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στις πληρωμές των αναδρομικών. 

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News