Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κουπέ SUV από την SEAT το 2020

Σχεδιαστική έμπνευση αντλείται από το concept 20v20 που η SEAT είχε δείξει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015

Η γκάμα μοντέλων της SEAT επεκτείνεται διαρκώς. Και θα κορυφωθεί με ένα σπορ κουπέ SUV που θα έρθει να προστεθεί το 2020, σύμφωνα με τα αφεντικά της ισπανικής φίρμας.

Από άποψη διαστάσεων το νέο αυτοκίνητο θα είναι αντίστοιχο του Ateca, το οποίο θα είναι το πρώτο μοντέλο Cupra. Και μικρότερο από το Tarraco. Ένα Ateca κουπέ, κατά μία έννοια. Όνομα ακόμη για αυτό δεν έχει βρεθεί, αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κορυφαία του έκδοση θα φέρει τα σήματα του νέου σπορ βραχίονα Cupra της ισπανικής εταιρείας. Επισήμως, το μοντέλο προσδιορίζεται από το εργοστάσιο ως CUV (Crossover Utility Vehicle). «Θα έχει διαστάσεις Leon, θα είναι ψηλότερο βεβαίως αλλά με κουπέ φόρμα και σπορ χαρακτηριστικά», δήλωσε σχετικά στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου ο Dr. Matthias Rabe, επικελαφής του τμήματος R&D. «Ένα τέτοιο αυτοκίνητο ταιριάζει στη φιλοσοφία Cupra».

Σχεδιαστική έμπνευση αντλείται από το concept 20v20 που η SEAT είχε δείξει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015. Αν και ήταν αρκετά μεγαλύτερο από το Leon, είχε την χαμηλή καμπυλόγραμμη οροφή και ένα έντονα κεκλιμένο πίσω τζάμι, αυξημένο ύψος από το έδαφος και μεγάλους τροχούς. Σίγουρα θα έχει και στοιχεία από το επόμενης γενιάς Leon.

Αν και αρχικά υπήρχαν φήμες ότι αυτό θα ήταν ένα μοντέλο εξ’ ολοκλήρου εξελιγμένο από την Cupra, τελικά θα εξελιχτεί αρχικά ως SEAT, στη βάση του. Αιτία για αυτό είναι οι οικονομική συγκυρία. Ο De Meo που παρομοιάζει την Cupra με την Audi Sport ισχυρίζεται ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Cupra αποκλείεται να λανσάρει στο μέλλον αμιγώς δικά της μοντέλα. «Η Audi Sport το έκανε με το R8 (ετοιμάζεται τώρα το 6κύλινδρο), αλλά χρειάστηκε 15 χρόνια για να το πετύχει». Ο πρόεδρος της SEAT επίσης αποκάλυψε σκέψεις του, για την τεχνολογία των επαναφορτιζόμενων υβριδικών. Και το πόσο ταιριαστή τη βρίσκει για εφαρμογή σε σπορ μοντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News