Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας: Τι μου συμβαίνει;

Μία στις δύο γυναίκες που ζητά βοήθεια για θέματα σεξουαλικής υγείας πάσχει από κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία

Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας είναι ένα πρόβλημα που αφορά μία στις 10 γυναίκες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας μία στις δύο γυναίκες που ζητά βοήθεια για θέματα σεξουαλικής υγείας πάσχει από κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία.

Τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Υποτονική επιθυμία 32%
Διαταραχή διέγερσης 26%
Ανεσταλμένος οργασμός 21%
Διαταραχές πόνου 16%
Σεξουαλική αποστροφή 5%

Οι γυναίκες συνήθως περιγράφουν το πρόβλημα ως σημαντική μείωση στη σεξουαλική τους επιθυμία, η οποία τους προκαλεί ενόχληση και αρνητική επίδραση στη σχέση με το σύντροφό τους.

Δεν πρόκειται για ασήμαντο πρόβλημα, καθώς η μειωμένη επιθυμία για σεξ έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, όχι μόνο της γυναίκας αλλά και του συντρόφου της και συχνά συνοδεύεται από την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, καθώς και διαταραχών στη σχέση του ζευγαριού, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες.

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας στη γυναίκα μπορεί επίσης να οφείλεται στη δυσαρέσκεια από τη σχέση της με τον σύντροφό της, τη γενική ψυχολογική της κατάσταση, την κούραση ή την έλλειψη ύπνου.

Αν παρατηρείτε ότι χάνετε το ενδιαφέρον σας για το σεξ, καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιο ειδικό.

---
Πηγή: onmed.gr

3 σχόλια:

  1. Ελα γυναικα για σενα λεει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχεις ένα σύζυγό που όλη μέρα ξαπλώνει σε ένα καναπέ με το παραμικρό σε μειωνει και πολλές φορές ακόμη καιμπροστα στα παιδιά που χαμόγελα σε άλλες γυναίκες και εσένα σε έχει μόνο για να καλύπτεις τις ανάγκες της οικογένειας που έχει να σου δείξει αγάπη από τον καιρό του Νώε και το βράδυ στο κρεβάτι ξαπλώνει σα φώκια και περιμένει πάντα εσύ να κάνεις τη πρώτη κίνηση ε τότε ναι είμαστε ξενερωτες και δε θέλουμε με τίποτα να σκεφτούμε ότι υπάρχει και το σεξ στη ζωή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα λες κοριτσι μου γι αυτο εγω παιζω με τον γειτονα, ασε τον μα... να τρωει σαν μουσχαρι

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News