Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πολυτεχνείο: "Βροχή" οι μολότοφ και "πετροπόλεμος" στα Εξάρχεια

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο γόνατο μια διερχόμενη γυναίκα δικηγόρος, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Μάχες αντεξουσιαστών εμ ΜΑΤ βρίσκονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια στις οδούς Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη. Οι αντεξουσιαστές πετάνε πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο γόνατο μια διερχόμενη γυναίκα δικηγόρος, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα στην πλατεία Εξαρχείων βρίσκονται 100 άτομα που έχουν δημιουργήσει μπλόκα με κάδους απορριμάτων. Η αστυνομία παρακολουθεί με ανησυχία τις «προπαρασκευστικές» ενέργειες και ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο τα επεισόδια να επεκταθούν.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει από το μεσημέρι σε 20 προσαγωγές.

Νωρίτερα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος του Θεάτρου Λαμπέτη, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βολίδων κρότου λάμψης σε μπλοκ αντιεξουσιαστών, το οποίο κατευθυνόταν προς τα Εξάρχεια.

Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στα Εξάρχεια, λίγο μετά την ειρηνική πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών στην οδό Μπουμπουλίνας, πίσω από το Πολυτεχνείο, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά και καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι την πλατεία.

Μάχη αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ και στην Θεσσαλονίκη

Ένταση επικρατεί έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.ά. αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.

Ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο. Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.

Μέχρι αυτοί την ώρα οι νεαροί κατά διαστήματα εξέρχονται από τους χώρους του ΑΠΘ, εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ ο Συμμοριτοπόλεμος συνεχίζεται οι αντάρτες μπήκαν πλέον στις πόλεις με πέμπτη φάλαγγα τους τζιχαντιστες... Ηρθε η ώρα να τους στείλουμε στον αγυριστο τον εξοαποδω που τους διαφεντεύει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News