Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Γαβρόγλου: Δεν πρέπει να υπάρχουν ανταγωνισμοί με φόντο τη σημαία

Η σημαία δεν μπορεί να αποτελεί έπαθλο

«Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, ούτε ανταγωνισμοί με φόντο τη σημαία μας» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «όχι μόνο αντιπαιδαγωγικό», αλλά και «βαθιά αντιδημοκρατικό».

«Η σημαία δεν μπορεί να αποτελεί έπαθλο και η αριστεία- που ορισμένοι την έχουν κάνει "σημαία" τους - είναι κάτι που αποτιμάται και καταγράφεται μέσα στο σχολείο για κάθε μαθητή με τη βαθμολόγηση» αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News με αιχμή το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την ανάδειξη των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης.

Aναφορικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός επισημαίνει ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και η θέσπιση ενός συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα στηρίζεται στο ισχυρό εθνικό απολυτήριο. Για τον χρονικό ορίζοντα της αλλαγής του συστήματος, διαβεβαιώνει ότι «οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν».

Εν όψει τέλος της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι «έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι περισσότερες από τις διεργασίες που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία από την πρώτη ημέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News