Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Προσοχή στα τατουάζ και αυτό το καλοκαίρι: Μάθετε όλους τους κινδύνους!

Τατουάζ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Το τατουάζ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι σπεύδουν να χαράξουν συνήθως τέτοια εποχή το σχέδιο που επιθυμούν. Τι να προσέξουν πριν το κάνουν; Ποιούς κινδύνους εγκυμονεί; 

Αλλεργία 

Το μελάνι που χρησιμοποιείται για να ''χαραχθεί'' το τατουάζ μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και φλεγμονές σε πολλούς ανθώπους. 

Μερικές βαφές ειδικά το κόκκινο θεωρείται ότι μπορεί να φουντώσει μια αλλεργία.

Αρχικά εκδηλώνεται φαγούρα ή εξάνθημα στην περιοχή γύρω από το τατουάζ. 

Αν η φαγούρα είναι ήπια αντιμετωπίζεται με ειδικές κρέμες. Στην περίπτωση όμως που είναι έντονη η αλλεργική αντίδρασή καλέστε άμεσα τον γιατρό σας. 

Λοιμώξεις του δέρματος 

Αν ο καλλιτέχνης που σας έκανε το τατουάζ δεν καθαρίζει σωστά τον εξοπλισμό του θα μπορούσε να σας προκαλέσει μια μόλυνση στο δέρμα: 

Πρήξιμο, έντονη ερυθρότηται ή και πύον είναι τα ύποπτα σημάδια. Απευθυνθείτε στον γιατρό σας αφού μπορεί να χρειαστείτε αντιβιοτικά. 

Αντιδράσεις στο φως 

Μερικά μελάνια έχουν την τάση να αντιδρούν στο φως του ήλιου. Έτσι μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονή στο δέρμα και να το κοκκινίσουν. 

Η κατάσταση αυτή είναι πιο συνηθισμένη με τα κίτρινα μελάνια, αλλά μπορεί να συμβεί και με τα κόκκινα. 

Μεταδιδόμενες ασθένειες 

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ηπατίτιδας Β ή C, ή τετάνου, ή HIV βεβαιωθείτε ότι οι βελόνες και άλλα μέσα αποστειρώνονται και τηρούνται όλα τα μέταρ υγιεινής. 

Προβλήματα με αφαίρεση 

Αν αλλάξατε γνώμη μπορείτε να το αφαιρέσετε με Laser, αλλά μπορεί να σας αφήσει σημάδια ή να αλλάξει την υφή της επιδερμίδας σας ή το χρώμα.


---
Πηγή: webmd.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News