Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Στο 9% η ανεργία στη Ευρωζώνη τον Ιούνιο, στο 21,7% στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,7% σε σχέση με το Μάιο

Στα χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών βρέθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, η οποία κατάγραφεται στο 9,1% σύμφωνα με την Eurostat. Τα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την Ελλάδα δείχνουν, τον Απρίλιο, το ποσοστό στο 21,7% -επίσης μεν σε υποχώρηση, αλλά στα υψηλότερα επίπεδα και στο γενικό πληθυσμό και στους νέους (45,5%) σε ολόκληρη την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση τη Δευτέρα η Eurostat, στην Ευρωζώνη η ανεργία διαμορφώθηκε σε 9,1% τον Ιούνιο (έναντι 9,2% το Μάιο), καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2009.

Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,7% σε σχέση με το Μάιο. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2016, η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,1% και 8,6% αντιστοίχως (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα το Μάιο και τον Ιούνιο).

Συνολικά τον Ιούνιο καταγράφονται 18,725 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 14,718 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (21,7% τον Απρίλιο) και στην Ισπανία (17,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,9%), τη Γερμανία (3,8%) και τη Μάλτα (4,1%).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στα 1,041 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 18,2% και στις γυναίκες στο 26,2%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε τον Απρίλιο στο 45,5%, έναντι 45,7% τον Μάρτιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (45,5%), την Ισπανία (39,2%) και την Ιταλία (35,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,8%). Τον Ιούνιο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε 18,7% και στην ΕΕ στο 16,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News