Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Φροντιστήριο ΓΝΩΣΗ: Εκτίμηση θεμάτων των Αρχαίων Ελληνικών αποκλειστικά στο Aridaia News

Εκτίμηση για τα Αρχαία Ελληνικά

Δεύτερη μέρα πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, που διαγωνίζονται σήμερα στα Αρχαία Ελληνικά –οι Ανθρωπιστικές Σπουδές-και στα Μαθηματικά οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Ειδικότερα για τα Αρχαία Ελληνικά στο Διδαγμένο κείμενο τέθηκε στους υποψηφίους απόσπασμα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα (ενότητες 4-5). Να σημειώσουμε ότι η ερώτηση που αφορά στην εισαγωγή είχε τη μορφή Σωστού-Λάθους, κάτι που διευκολύνει τους μαθητές, ενώ στο δεύτερο σκέλος των Λεξιλογικών Ασκήσεων υπήρξε πρωτοτυπία, καθώς ζητήθηκε να δημιουργηθούν προτάσεις στη Νέα Ελληνική από συγκεκριμένες λέξεις του πρωτότυπου κειμένου. Τα θέματα στο Διδαγμένο μπορούν να χαρακτηριστούν κατανοητά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Στο Αδίδακτο κείμενο επιλέχθηκε για μετάφραση και επεξεργασία απόσπασμα από το λόγο του Ισοκράτη «Φίλιππος». Το κείμενο στη μετάφραση απαιτεί προσοχή, ενώ οι Γραμματικές Ασκήσεις δεν παρουσιάζουν δυσκολία. Στο Συντακτικό οι Ασκήσεις θεωρούνται βατές.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News