Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Νέο χαράτσι στα αυτοκίνητα - 800.000 ιδιοκτήτες στο στόχαστρο

Αναμένεται νέο αλαλούμ με τους ιδιοκτήτες που έχουν αποσύρει ή πωλήσει το όχημά τους

Δεν έχει τέλος το κυνήγι των έμμεσων φόρων στα οχήματα κάθε είδους. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών παραμένουν στο στόχαστρο.

Μετά το κυνήγι (με τα γνωστά αποτελέσματα) όσων δεν έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου έρχεται το σαφάρι για όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Το χαράτσι που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι εμφανίζονται να μην έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο το όχημά τους ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων υπολογίζεται πως είναι τουλάχιστον 800.000, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πως δεν υπάρχουν λάθη όπως και στην περίπτωση των ανασφάλιστων με οχήματα που έχουν κλαπεί, αποσυρθεί, πωληθεί κλπ.

Ο έλεγχος ωστόσο επεκτείνεται σε ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων η πρώτη άδεια κυκλοφορίας είναι πριν το 2010. Τα οχήματα αυτά μπαίνουν στο στόχαστρο καθώς χιλιάδες από τους ιδιοκτήτες φαίνεται πως δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Και σε αυτή την περίπτωση θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για την πληρωμή χαρατσιού και το ερώτημα είναι πόσοι ακόμη ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα έχουν πλέον στην κατοχή τους θα βρεθούν “κατηγορούμενοι” και θα χρειαστεί να τρέξουν οι ίδιοι στις υπηρεσίες για να αποδείξουν ότι... δεν είναι ελέφαντες.

Ήδη το αλαλούμ έχει ξεκινήσει καθώς οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν τη σωστή ηλεκτρονική διασύνδεση, ενώ δεν υπάρχουν πλήρη ηλεκτρονικά στοιχεία για όλα τα οχήματα.

Έτσι στις βάσεις δεδομένων για τα ανασφάλιστα προκύπτουν οχήματα που ταυτόχρονα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News