Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ξεφουσκώνει ο Σουλτς, μεγάλο προβάδισμα για Μέρκελ

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν ποσοστό 37%

H στήριξη προς τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) υποχώρησε κάτω από 30% για πρώτη φορά από τότε που ο Μάρτιν Σουλτς έγινε ο υποψήφιος του κόμματος για τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, το SPD θα λάμβανε το 29% των ψήφων σύμφωνα με δημοσκόπηση για το ραδιοφωνικό σταθμό ZDF. Νωρίτερα τον Απρίλιο το κόμμα του κ. Σουλτς βρισκόταν στο 32%.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν ποσοστό 37% από 35% στις αρχές Απριλίου.

Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Die Linke καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 9%, με τους Πράσινους να ακολουθούν με 8%. Ποσοστό 8% κερδίζει και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες λαμβάνουν ποσοστό 6%.

Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσαν για καγκελάριο, το 50% απάντησε ότι θα ήθελε να συνεχίσει τη θητεία της η κα. Μέρκελ. Μόνο το 37% έδειξε προτίμηση για τον κ. Σούλτς.

Στις αρχές Απριλίου, η στήριξη προς την Γερμανίδα καγκελάριο βρισκόταν στο 48% και προς τον κ. Σουλτς στο 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News