Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με “αντίποινα” για τους 8 αξιωματικούς

Η Μέρκελ έρχεται να εξηγήσει τα ανεξήγητα

Μπορεί ο Ερντογάν να ψιλομαζεύτηκε μετά από την συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, πριν ο σύμβουλος του είχε φροντίσει να απειλήσει τόσο την Γερμανία όσο και την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό. Μήλον της έριδος; Οι στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο και σύμφωνα με τον Ερντογάν συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ilnur Cevik, προειδοποίησε ότι: "Εάν η Ελλάδα και η Γερμανία συνεχίσουν την αρνητική τους στάση απέναντι στην Τουρκία, τότε η Τουρκία δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να χαλαρώσει τις προσπάθειες συγκράτησης των προσφύγων". Όπως σημείωσε, "η Τουρκία δεν έχει τίποτα να χάσει, αφού η Τουρκία δεν έχει κερδίσει τίποτα από τη συμφωνία”. Ο σύμβουλος του Ερντογάν αναφερόταν στην απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των “8” στην Τουρκία και στους περίπου 40 στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

"Η Μέρκελ έρχεται να εξηγήσει τα ανεξήγητα", ανέφερε ο Cevik πριν από τη συνάντηση του Ερντογάν και της Μέρκελ. "Βλέπουμε ότι η Γερμανία συνεχίζει να προφυλάσσει αυτούς που οργάνωσαν το πραξικόπημα στην Τουρκία", συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη συνάντηση των δύο ηγετών, ο πρόεδρος της Τουρκίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συζήτησαν κυρίως για τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αιγαίο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News