Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Σε ελεύθερη πτώση ο τουρισμός στην Τουρκία

Λόγω των μειωμένων αφίξεων η τουρκική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις

Τα συνεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες στον τουριστικό τομέα καθώς έχει μειωθεί σε ποσοστό 30%.

Ενδεικτικό είναι ότι το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος του 2015, η Τουρκία είχε δεχθεί 34.8 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ την ίδια ακριβώς περίοδο του 2016 ο αριθμός αυτός έπεσε στα 24 εκατομμύρια.

«Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πληγεί η οικονομία. Διότι δεν είναι ένας πόλεμος όπως ήταν στο παρελθόν. Είναι διαφορετικός, ένας ιδιότυπος πόλεμος πόλεων. Γι’ αυτό και κτυπούν πρώτα τον τουρισμό», υποστηρίζει η Γιασεμίν Πιριντσίογλου, τουριστική ξεναγός.

Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι, που δεν νιώθουν ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο αν μάλιστα προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.


«Ερχόμαστε για ταξίδια εδώ. Ούτως ή άλλως επικρατεί αναταραχή παντού στον πλανήτη, αυτό είναι γεγονός. Ο κόσμος λέει τα ίδια και για την δική μας πόλη στην Ουκρανία, το Ντνεπροπετρόφσκ. Είμαστε κοντά στην πρώτη γραμμή, αλλά επικρατεί ηρεμία γενικότερα. Η ζωή συνεχίζεται. Αποφασίσαμε να κάνουμε το ταξίδι μας ούτως ή άλλως», αναφέρει η Νατάλια Ντουμπάλτσεβα, Ουκρανή τουρίστρια στην Κωνσταντινούπολη.

Λόγω των μειωμένων αφίξεων η τουρκική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Το ευρώ ισοδυναμεί με 3,7 τουρκικές λίρες ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκε πτώση κατά 7% στην πώληση αγαθών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News