Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Διάταγμα-σοκ στην Τουρκία: Απολύονται αστυνομικοί-«κερατάδες»

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης τέθηκε σε ισχύ στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Διάταγμα που δίνει δυνατότητα απόλυσης μελών των σωμάτων ασφαλείας εάν οι σύζυγοι ή σύντροφοί τους διάγουν έκλυτο βίο εξέδωσε η Τουρκία, στο πλαίσιο των υπερεξουσιών που απολαμβάνει η κυβέρνηση λόγω του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αστυνομικοί και λιμενικοί που αρνούνται να πάρουν διαζύγιο ή να χωρίσουν ανήθικο ή πρόστυχο σύντροφό τους θα κινδυνεύουν με πειθαρχικό έλεγχο και εν τέλει με αποπομπή από τα καθήκοντά τους.

Το διάταγμα προβλέπει επίσης αυστηρότερους κανόνες για συνήθειες όπως ο τζόγος, οι υπερβολικές δαπάνες ή ακόμα και για την εμφάνιση σε μέρη που μπορεί να καταστρέψουν την υπόληψή σου ενώ βρίσκεσαι εκτός υπηρεσίας.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης τέθηκε σε ισχύ στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και έχει παραταθεί τουλάχιστον έως τα μέση Απριλίου.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News