Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Λάκης Βασιλειάδης στο Aridaia News: Τι απαντά στα... σενάρια και πως κρίνει το μέχρι τώρα έργο της Περιφέρειας! Τι λέει για τον Δήμο Αλμωπίας!

Διαβάστε τη συνέντευξη του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Πέλλας κ. Λάκη Βασιλειάδη στο Aridaia News:

1. Ετών 31. Έχετε διατελέσει Αντιδήμαρχος την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο, σήμερα είστε Περιφερειακό Σύμβουλος εκλεγμένος πρώτος σε σταυρούς και έχετε έντονη κομματική δράση στη ΝΔ. Τι επιζητά σήμερα ένας νέος άνθρωπος από την ενασχόλησή του με τα κοινά και αυτό που ονομάζουμε πολιτική;

«Ακόμη και αν δεν ασχολείσαι με τη πολιτική, το πρόβλημα λένε πως είναι, ότι η πολιτική ασχολείται με εσένα, οπότε να σας πω ότι πάντα είχα αυτό το ενδιαφέρον (από μαθητής ακόμη) και πάντα αντιλαμβανόμουν τον άνθρωπο ως δημόσιο ον, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τις σπουδές μου (Πολιτικές επιστήμες, Νομική) και την ενασχόληση με τη κομματική δραστηριότητα στο χώρο της ΝΔ με οδήγησαν σε ένα κύκλο αυτοτροφοδοτούμενο θα έλεγα. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεπλάκη το 2010 που μου έγινε πρόταση να συμμετέχω στις εκλογές, εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσα αντιδήμαρχος οικονομικών στο Δήμο Πέλλας τώρα πλέον συνεχίζω στη περιφερειακή ενότητα Πέλλας ως περιφερειακός σύμβουλος ,εδώ λοιπόν θα έλεγα ανακαλύπτεις συνεχώς στη πράξη πλέον πόσο περίπλοκος αλλά και συνάμα μαγικός κόσμος είναι παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς. Τα πάντα στη ζωή είναι πολιτικά και κάθε τι το πολιτικό ξεκινά κατά τόπους είναι η άποψη μου, συνεπώς θεωρώ ότι ο δρόμος της αυτοδιοίκησης είναι ο δρόμος για όποιον θέλει να αλλάξει όλα αυτά που μας ενοχλούν γύρω μας. Η Αυτοδιοίκηση σου δίνει τη δυνατότητα να πράξεις και συνάμα σου προσφέρει το προνόμιο να δρέψεις και τους καρπούς της προσπάθειας σου.

Το θέμα της ηλικίας αυτής σου δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι σου επιτρέπει να περνάς απαρατήρητος και να κάνεις δουλειά. Από εκεί και πέρα κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύεις ότι μπορείς να σταθείς σε κάτι τόσο πολύπλοκο και δύσκολο αλλά κυρίως να προετοιμαστείς για το επόμενο στάδιο που δεν θα είναι μέτρο κρίσης το νεαρό της ηλικίας, αλλά το έργο που έχεις κάνει. Είναι απαραίτητο και αναγκαίο λοιπόν οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν, να «ψηθούν» με τα κοινά. Η εμπλοκή με την πολιτική είναι απλή και πρέπει να γίνεται αντιληπτή ακριβώς με αυτό τον τρόπο, χωρίς να φαντάζεται κανείς συστήματα και διάφορες δαιδαλώδεις διαδικασίες που μπορεί να κάνουν τους νέους να την αποφεύγουν ή και να την απεχθάνονται. Φυσικά και απαιτείται να έχεις όραμα, γνώση του τι και μέχρι που μπορείς να προσφέρεις και προσεκτικές κινήσεις. Το ότι είναι απλή η ενασχόληση με την πολιτική στις μέρες μας δεν σημαίνει ότι χαρίζεται φυσικά τίποτα. Χρειάζεται υπομονή, σεμνότητα ταπεινότητα και καθόλου βιασύνη».

2. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι η ενασχόλησή σας με την Περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για το παραπάνω βήμα, είτε αυτό είναι τα Βουλευτικά έδρανα, είτε ο Δημαρχιακός θώκος του Δήμου Πέλλας; Γιατί το τελευταίο διάστημα το όνομά σας ακούγεται έντονα και για τα δύο.

«Εδώ να σας πω χαριτολογώντας πως δεν αντιλαμβάνομαι την πολιτική σαν το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες που αφήνεις τη μία για να πιάσεις την άλλη. Πιστεύω στην πολιτική ατζέντα και στο κοινωνικό συμβόλαιο που υπογράφει κανείς όταν τον εμπιστεύονται οι πολίτες, αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μου, μου έχουν αναθέσει μια αποστολή, να μπορέσω να προσφέρω ότι δυνατό περισσότερο στη βελτίωση της καθημερινότητα μας απο τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, σ’ αυτό προς το παρόν λοιπόν είμαι αφοσιωμένος. Όταν νιώσω ότι η αποστολή μου ολοκληρώθηκε και πιστέψω ότι μπορώ να προσφέρω από μία άλλη θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση περισσότερα, τότε θα ζητήσω από τους πολίτες να με εμπιστευτούν στο επόμενο αυτοδιοικητικό βήμα. Όσον αφορά τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ήθελα να πω πως είναι μία πολύ θεωρητική κουβέντα αυτή τη στιγμή και θα αναγκαστώ να δώσω μία θεωρητική απάντηση, παρότι προτιμώ να αποφεύγω να μιλάω όταν δεν έχω να πω κάτι ουσιαστικό.

Ως νέος άνθρωπος και ως ενεργός πολίτης συμμετέχω στα κοινά και έχω άποψη για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Το σίγουρο είναι πως αν θέλουμε να μιλάμε για ένα καλύτερο μέλλον, θα πρέπει να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κατάσταση που ζούμε με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Επίσης, θα πρέπει και όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη ΝΔ να κατανοήσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει η προσωπική φιλοδοξία που πιθανότατα έχει ο καθένας από εμάς. Είναι ώρα για ενότητα και ομοψυχία. Για αυτό θα δώσουμε τη μάχη ως στελέχη της ΝΔ για να πείσουμε τους πολίτες ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα μέσα από μια μεταρρυθμιστική ατζέντα με άξονα αναφοράς την κοινωνία. Όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ μικρά μπροστά σε αυτό το στοίχημα. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε σε εφαρμογή τη συμφωνία αλήθειας για την οποία έχει δεσμευτεί προσωπικά ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εγώ λοιπόν δηλώνω πως είμαι στη διάθεση της παράταξης της ΝΔ και του προέδρου μας , από οποία θέση και με όποιον τρόπο χρειαστεί και μου ζητηθεί στη προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας που ήταν διστακτικές. Κάτι το οποίο έχουμε πολλά χρόνια να δούμε να συμβαίνει στη πολιτική ζωή του τόπου μας».

3. Στην Αλμωπία γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια ιδιαίτερα όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα θέματα που μας «καίνε». Υπήρξε ολιγωρία σε ζητήματα όπως οι διαγραμμίσεις και ο φωτισμός των δρόμων. Θα υπάρξει επιτέλους καλύτερος προγραμματισμός; Η Ε.Ο. Αριδαίας – Εξαπλατάνου ξεκίνησε να υλοποιείται όμως μέχρι στιγμής πρόκειται για κακοτεχνία. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα πέσει κι άλλη στρώση άσφαλτος, όμως είδαμε ότι πριν λίγες μέρες έγινε και η διαγράμμιση. Τι συμβαίνει με αυτό το έργο;

«Θεωρώ πως η περιφέρεια μας και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικωστας, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και παρά την δέσμευση των αποθεματικών από τη κυβέρνηση, που μας είχε βγάλει εκτός χρονοδιαγράμματος στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων, μπόρεσε και υλοποίησε σειρά έργων στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας όπως:

-Επισκευή οδοστρώματος τμημάτων οδού Νερόμυλων – Φούστανης, Π/Υ 195.000,00 €

-Διευθέτηση τμήματος ρέματος Πολυκάρπης Δήμου Αλμωπίας, Π/Υ 815.000,00 €

-Διευθέτηση τμήματος ρέματος Αψάλου Δήμου Αλμωπίας, Π/Υ 585.000,00 €

-2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, Π/Υ 2.900.000,00 €

-Ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο του νόμου μας, η Διευθέτηση χειμάρρων στο Δήμο Αλμωπίας, με Προϋπολογισμό 10.800.000,00€.

Όσον αφορά τις διαγραμμίσεις και τον ηλεκτροφωτισμό υπογράφτηκαν οι συμβάσεις και περιμένουμε την υλοποίηση άμεσα αυτών, η οποία προφανώς και δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε όλο το νομό, ενδεικτικά να αναφέρω διαγραμμίσεις σε Μαυροβουνι - Αψαλος, Άψαλος - Λουτρά και άλλα μικρά τμήματα. Για τον ηλεκτροφωτισμό πχ η κατασκευή του κόμβου στη Δωροθέα επί της επαρχιακής οδού Αριδαίας - Προμάχων και υπογράφτηκε η σύμβαση πριν ένα μήνα για την συντήρηση ηλεκτροφωτισμού υπολοίπων τμημάτων σε τμήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα μας. Επίσης στο στάδιο της εκτέλεσης βρίσκεται ο καθαρισμός ρεμάτων στη θέση Πλυμμήρα (Επ.οδός Αριδαίας - Εξαπλατάνου), Γρηας (Μεγαπλάτανος), πηγή Μαργαρίτας (Άψαλο - Άλωρο), ακόμη στο στάδιο δημοπράτησης είναι το έργο αναβάθμιση λαϊκής αγοράς Αριδαίας.

Όλα αυτά υλοποιήθηκαν, άλλα βρίσκονται στο στάδιο εκτέλεσης και διαδικασιών και ακόμη σχεδιάζουμε ταυτόχρονα την ανάδειξη και αναβάθμιση της τουριστικής προβολής των Λουτρών, θα έλεγα λοιπόν πως μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση και προβλήματα λόγω απρόβλεπτων παραγόντων από ανυπέρβλητα εμπόδια, όπως προανέφερα τη δέσμευση των αποθεματικών από την κυβέρνηση αλλά η περιφερειακή ενότητα Πέλλας και ο Απόστολος Τζιτζικωστας, με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, που τα περισσότερα από αυτά τα έργα έχουν τη σφραγίδα του, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο -που πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά και προσπαθεί πολύ- και τη δημοτική αρχή δείχνουν έμπρακτα πως η Αλμωπία είναι ψηλά στην ατζέντα της ΠΚΜ.

Τώρα για το έργο του δρόμου του Εξαπλατάνου, ν’ αναφέρω πως δεν εχει υλοποιηθεί πλήρως. Η διαγράμμιση έγινε διότι το έργο θα καθυστερήσει λίγο λόγω καιρού και για να αποφευχθούν ατυχήματα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων όπως ομίχλη. Θα επιστρωθεί άλλη μια φορά, θα γίνουν οι παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία που απομένουν και τότε θα έχουμε τη τελική μορφή του έργου. Οπότε σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακότεχνο κάτι το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη».

4. Πως αξιολογείτε το έργο της Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνάς Αηδονά και ποια είναι η συνεργασία σας μαζί της και με τους συναδέλφους σας Περιφερειακούς Συμβούλους;

«Η αναπλήρωση της θέσης από τη Κυρία Αηδονά ήταν αναγκαία στη παρούσα φάση και έγινε με τρόπο που ορίζει ο νόμος του Καλλικράτη ,το επιτυχές αποτέλεσμα της παρουσίας της κυρίας Αηδονά για το ρόλο που της έχει ανατεθεί θεωρείται για εμάς που τη γνωρίζουμε ,δεδομένο, έχοντας ως εχέγγυα την αυτοδιοικητική της εμπειρία και την επαγγελματική της καταξίωση δηλαδή η ομαλή συνέχεια της διοίκησης πάνω στο αναπτυξιακό πλάνο που έχουμε χαράξει ως ΠΚΜ και πε Πέλλας. Εμείς ως περιφερειακοί σύμβουλοι με τη σειρά μας έχοντας πνεύμα συνεργασίας μεταξύ μας και μαζί της, στεκόμαστε δίπλα της, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που φέρει ο ρόλος μας για να συνεχίσει η πε Πέλλας να είναι κοντά στο πολίτη, με σκοπό την εξυπηρέτηση του και τη καλυτέρευση της καθημερινότητας του. Διαβεβαιώνουμε λοιπόν πως η Π.Ε. Πέλλας εξακολουθεί να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά. Εγώ από τη πλευρά μου είμαι εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος οικονομικών, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας, έχω δηλαδή την πολιτική ευθύνη των συγκεκριμένων διευθύνσεων στη περιφερειακή ενότητα Πέλλας». 

5. Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε για τη συνεργασία σας με τον Δήμο Αλμωπίας.

"Πρόκειται για έναν Δήμο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος ηγείται μιας Δημοτικής Αρχής με όραμα και αποφασιστικότητα, που υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η συνεργασία μας είναι άψογη και πιστεύω ότι στο μέλλον θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News