Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο!

Οι επιστήμονες δέχονται ότι η καλή ψυχολογία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε περιπτώσεις ασθένειας και να λειτουργήσει θεραπευτικά

Πέρα από τα χάπια, τις ενέσεις και τις κρέμες, υπάρχει και μια άλλη θεραπεία, πολύ αποτελεσματική, και λέγεται Γέλιο!


Οι επιστήμονες δέχονται ότι η καλή ψυχολογία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε περιπτώσεις ασθένειας και να λειτουργήσει θεραπευτικά, σε συνδυασμό με τη σωστή αγωγή. Μάθε σε τι μας βοηθά και είναι σίγουρο ότι από δω και στο εξής θα γελάς περισσότερο-για το καλό σου!

Σου παρουσιάζει μια νέα οπτική. Όταν έχεις πρόβλημα και πονάς κάπου, εστιάζεις όλο σου το ενδιαφέρον εκεί και δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο. Το γέλιο οδηγεί το μυαλό σου σε μια εντελώς διαφορετική λογική και παρά το ότι διαρκεί λίγο, σε αφήνει με την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι θετικό, μια νέα αρχή.

Σε γεμίζει ενδορφίνες. Έχεις συναντηθεί ποτέ με κάποιον φίλο σου που μόλις γύριζε από το τρέξιμο και φαινόταν τόσο χαρούμενος λες και είχε πάρει ναρκωτικά; Ακριβώς! Όχι, ο φίλος σου δεν κάνει χρήση, η άσκηση όμως απελευθερώνει φυσικά την ενδορφίνη, που σε κάνει να νιώθεις χαρά, γεγονός το οποίο προκαλείται και από το γέλιο.

Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Γελώντας παράγονται στον οργανισμό σου αντισώματα που σε προστατεύουν και καταπολεμούν τις μολύνσεις. Μειώνει τον πόνο. Σύμφωνα με την Κλινική Mayo το γέλιο μπορεί να ηρεμήσει τον πόνο γιατί ωθεί τον οργανισμό να παράξει τα δικά του, φυσικά και δωρεάν, παυσίπονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News