Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Θόδωρον του παραμυθιού ήρθε στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας

Ο συγγραφέας, Κοσμάς Τσίναλης, συγκινημένος, αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον οδήγησαν σ αυτό το όνειρο

Το πρώτο παραμύθι στην ποντιακή διάλεκτο, ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι στο αναγνωστικό κοινό.

Το πρωί της Κυριακής 14/2/2016 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον» του Κοσμά Τσίναλη στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας. Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε το Βιβλιοπωλείο «Συμβολή».

Η εισήγηση της φιλολόγου και εκπαιδεύτριας της ποντιακής διαλέκτου, Αναστασίας Μαχαιρίδου με θέμα «Η ποντιακή διάλεκτος: Για να μην αποτελεί παρελθόν», μετέφερε σημαντικές γνώσεις και συγκινήσεις στους παρευρισκόμενους.

Αποσπάσματα από το παραμύθι ανάγνωσε η Ροζαλία Γαβριηλίδου με τη μουσική υπόκρουση του Διογένη Αϊνατζή, οποίος στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του, μίλησε για το cd που συνοδεύει το βιβλίο και το μουσικό όργανο, την κεμετζέν, που τόσο καλά γνωρίζει.

Ο συγγραφέας, Κοσμάς Τσίναλης, συγκινημένος, αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον οδήγησαν σ αυτό το όνειρο, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, για την πραγματοποίησή του και υπέγραψε αφιερώσεις σε βιβλία.


























1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News