Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Oscars 2015: Αυτές είναι οι 9 ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα του Ξενόγλωσσου Οσκαρ

Αυτές είναι οι εννιά ταινίες

Η ειδική επιτροπή της Ακαδημίας απεφάνθη για τις ταινίες που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 85η απονομή που θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου του 2015.

Αναμεσά στις εννιά που είναι οι φιναλίστ από τη μεγάλη λίστα των 83 φετινών ταινιών που υποβλήθηκαν απ' όλον τον κόσμο, βρίσκονται μερικά από τα φαβορί - και το πιο ισχυρό που δεν είναι αλλο από την «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι, αλλά και πρωτιά για τη Μαυριτανία που βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα, αλλά όχι και οι «Δυο Μέρες, Μια Νύχτα» των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν ή η «Χειμερία Νάρκη» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν που όλοι περίμεναν πως θα έφταναν μέχρι την τελική πεντάδα.

Αυτές είναι οι εννιά ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα της κατηγορίας του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας:

Ιστορίες Για Αγρίους του Νταμιάν Σιφρόν (Αργεντινή) 
 Tangerines του Ζάζα Ουρουσάντζε (Εστονία) 
Corn Island του Γκεόργκ Οβασβίλι (Γεωργία) Leviathan του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ (Ρωσία) Τιμπουκτού του Αμπντεραχμάν Σισακό (Μαυριτανία) Accused της Πόλα βαν ντερ Εστ (Ολλανδία) 
Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι (Πολωνία) 
Force Majeure του Ρούμπεν Οστλουντ (Σουηδία) 
The Liberator του Αλμπέρτο Αρβέλο (Βενεζουέλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News