Κολοκυθόπιτα γλυκιά |
Υλικά για τη ζύμη μας
Αλεύρι όσο πάρει
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζ. καφέ ξύδι
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
Μισό κιλό κίτρινο κολοκύθι καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 και 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
μισό φλιτζ. τσ. καρύδια χοντροκομμένο
1 κουτ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής
Συγκεντρώνουμε τα υλικά και ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Όσο η ζύμη ξεκουράζεται βάζουμε το κολοκύθι σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κατεβάσει τα υγρά του.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προς το τέλος βάζουμε τα καρύδια και την κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν καλά τα υγρά.
Κάνουμε μπαλίτσες τη ζύμη μας. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.
Ανοίγουμε πολύ λίγο την κάθε μπαλίτσα…έτσι ώστε να γίνουν σαν μικρές πιτούλες.
Παίρνουμε μία μία τις μπαλίτσες από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο με τα χέρια.
Σε κάθε φύλλο που ανοίγουμε ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη από τη γέμιση στην άκρη της μεγαλύτερης πλευράς του κάθε φύλλου.
Τυλίγουμε το κάθε φύλλο και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε στην πίτα μας μισή κούπα σπορέλαιο τη χαράσουμε (δεν την κόβουμε ούτε την τρυπάμε) και τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου γα 1 ώρα περίπου.
οι σύγχρονές γυναίκες δεν μαγειρεύουν ουτε συχνά ούτε υγιεινά.Είναι όλες βιαστικές.Έχουν κολημένο το κινητό στο αυτί ,βλέπουν συγχρόνως τη Μενεγάκη και συγχρόνως μαγειρεύουν .οπότε ....
ΑπάντησηΔιαγραφή