Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ανδρουλάκης σε Δούκα και αμφισβητίες: «Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών, θα διαγραφούν όσοι συνεχίζουν τον τοξικό λόγο»


Έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή από τη βάση του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα στελέχη του κόμματος που έθεσαν ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας.

"Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης. Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει", είπε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤN, χωρίς να αποκαλύπτει ωστόσο το αν θα προχωρήσει νωρίτερα από ότι προβλέπει το καταστατικό στις εσωκομματικές κάλπες.

Όταν δε ρωτήθηκε από τον Γιώργο Κουβαρά αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: "Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα. Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίσει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης".

Ως προς το γιατί στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε με τέτοια ένταση θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών και για το αν το περίμενε, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: "Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράστασης νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Απαξιωτική στάση για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου. Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο. Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε. Έχουμε μεγάλους στόχους".

"Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Εμείς δεν είμαστε ζούγκλα. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας και της απαξίωσης. Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή" πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προειδοποίησε με διαγραφές όποιους δεν σεβαστούν τα θεσμικά όργανα και τις λειτουργίες του κόμματος.

"Μόλις κλείσει ο θεσμικός διάλογος και οι αποφάσεις, όποιος βγει με τοξικό λόγο, εσωστρέφεια και διχόνοια θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Το λέω ευθαρσώς" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα"

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε και στον Χάρη Δούκα, μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στην Καθημερινή.

"Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες" σημείωσε με νόημα.

"Επειδή λοιπόν χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο, δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν πάρα πολύ εύκολα. Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών. Αλλά πρώτα θα βάλουμε τις πολιτικές και μετά τα πρόσωπα" συνέχισε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ήττα της ΝΔ, ενώ απάντησε και για την πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου.

"Θέλουμε λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης" υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News