Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Συναγερμός για όσους έχουν Τράπεζα Πειραιώς - Έκτακτη ανακοίνωση


Ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες που έχουν Τράπεζα Πειραιώς με την κομπίνα που χακάρει το νέο e-baking της τράπεζας.

Σημειώνεται εδώ πως από τις αρχές Ιουνίου η winbank έχει αλλάξει πλέον σε Piraeus e-banking και Piraeus app, σε σχέση με την mobile έκδοσή της.

Με αφορμή λοιπόν την προαναφερθείσα τροποποίηση, απατεώνες επιχειρούν μέσω e-mails να κοροϊδέψουν τους πελάτες της τράπεζας.

SOS για όσους είστε χρήστες της Τράπεζας Πειραιώς – Μεγάλη Προσοχή

Χρησιμοποιώντας το νέο λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς έχουν στείλει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι κινδυνεύουν με άμεσο αποκλεισμό από το λογαριασμό τους.

Ως αποστολέας αναφέρεται το Piraeus, που χρησιμοποιεί η τράπεζα πλέον ως κεντρική ονομασία της.

Επιπλέον, στο τέλος των μηνυμάτων οι δράστες χρησιμοποιούν e-mail που παραπέμπει στην τράπεζα, αλλά και το σωστό αριθμό του τηλεφωνικού της κέντρου, ώστε το e-mail να γίνει πιο πιστευτό.

Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:


Κατ΄ αρχάς η παραλαβή και ανάγνωση του μηνύματος αυτού από μόνη της δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το λογαριασμό σας.

Αυτό που θέλουν οι απατεώνες να κάνετε, φοβούμενοι τον υποτιθέμενο αποκλεισμό από τους λογαριασμούς σας, είναι να κλικάρετε στο κουμπί «επιβεβαιώστε εδώ».

Αν το κάνετε θα ανοίξει μία νέα σελίδα που μοιάζει την αρχική του e-banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακόμη όμως και μέχρι αυτό το σημείο δεν αντιμετωπίζετε κάποιο κίνδυνο. Τα προβλήματα ξεκινούν εάν στην απατηλή αυτή ιστοσελίδα, πληκτρολογήσετε το username και το password που χρησιμοποιείτε γαι είσοδο στο e-banking της τράπεζας.

Εάν κάνετε αυτό το λάθος, οι κωδικοί σας περιέρχονται σε άμεση γνώση των επιτήδειων.

Οι τελευταίοι έχουν δύο επιλογές:

Είτε να εισέλθουν την ίδια στιγμή στο πραγματικό e-banking και να επιχειρήσουν μία συναλλαγή, την οποία θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε, με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η τράπεζα ή θα πουλήσουν τα στοιχεία σας σε τρίτους για να κάνουν εκείνοι την ίδια δουλειά.

Το μόνο λάθος που μπορεί να σας κοστίσει είναι να επιβεβαιώσετε την συναλλαγή που θα επιχειρήσουν να εκτελέσουν.

Σε κάθε περίπτωση εάν πληκτρολογήσατε τους κωδικούς, καλό θα ήταν να τους αλλάξετε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News