Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Τενοντίτιδα ωμού: Τί είναι και πώς βοηθά η αρθροσκόπηση


Ο Ανδρέας Λεωνίδου, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μίλησε στο LIVE NEWS για την τενοντίτιδα ώμου και την αρθροσκόπηση.

Η τενοντίτιδα ώμου είναι η φλεγμονή ή ο ερεθισμός κάποιου εκ των τενόντων του ώμου. Όπως είπε ο κ. Ανδρέας Λεωνίδου πως μία από τις πιο συχνές παθήσεις του ώμου είναι η ασβεστοποιός τενοντίτιδα του ώμου, το λεγόμενο ασβέστωμα.

«Αυτό συμβαίνει όταν ο ώμος μαζεύει άλατα ασβεστίου. Είναι ιδιαίτερα επίπονη κατάσταση που προκαλεί δυσκαμψία επηρεάζοντας τελικά την καθημερινότητα του ασθενή».

Σε κάποιον που δεν έχει επιφέρει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος η συντηρητική θεραπεία, τότε υπάρχει η αρθροσκόπηση ώμου, η οποία γίνεται με 3 τρύπες στον ώμο, που έχουν λιγότερο από 5 χιλιοστά, και αφαιρείται το ασβέστωμα, όπως εξήγησε ο κ. Λεωνίδου.

«Ο εξειδικευμένος αναισθησιολόγος εφαρμόζει τοπική αναισθησία και ο ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα από το νοσοκομείο».

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News