Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Οι απαντήσεις του Δημάρχου Αλμωπίας Ν. Παρούτογλου για τα Λουτρά - Τι λέει για κανονισμό εισπράξεων, αμοιβές και τροποποίηση του καταστατικού


Δήλωση του Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου:

Στον απόηχο της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της επιχείρησης των Λουτρών, θεωρώ πως έχω χρέος να ενημερώσω την κοινωνία για τα θέματα που περιέχονταν στην ημερήσια διάταξη.

Ο τρόπος που εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση, δυστυχώς αποπροσανατολίζει.

Η κοινωνία όμως ζητά απαντήσεις, τις οποίες δικαιούται να γνωρίζει και θα τις δώσω με τον πιο απλό τρόπο!

Το πρώτο θέμα αφορούσε τον κανονισμό εισπράξεων.

-Τι συνέβαινε μέχρι τώρα? Ένας μόνιμος υπάλληλος έκανε τις βραδινές εισπράξεις και τοποθετούσε τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο. Την επόμενη ή μια από τις επόμενες ημέρες, ο ίδιος υπάλληλος ή η λογίστρια της επιχείρησης, έπαιρνε τα χρηματα από το χρηματοκιβώτιο και τα κατέθετε στην τράπεζα.

-Τι αλλάξαμε? Ο ίδιος υπάλληλος κάνει τις εισπράξεις το βράδυ αλλά την επόμενη μέρα, η καταμέτρηση και η κατάθεση στην τράπεζα γίνεται από τρεις ανθρώπους ταυτόχρονα. Τον πρόεδρο, την διεύθυνση και την λογίστρια.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίσαμε μεγαλύτερη διαφάνεια...

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τις αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Είμαι πεπεισμένος πως το θέμα αυτό ,απαντάται από την κοινωνία. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Αυτοί που ασκούν διοίκηση από θέσεις ευθύνης, αμείβονται. Αν είναι υψηλές ή όχι οι αμοιβές, κρίνεται από την προσφορά και τις δυνατότητες του καθενός. Συνεπώς θα κριθεί την κατάλληλη στιγμή!

Το τελευταίο θέμα ήταν η τροποποίηση του καταστατικού.

-Γιατί έπρεπε να αλλάξει?

1. Υπήρχαν άρθρα που ακόμη ανέφεραν δήμος Αριδαίας αντί για δήμος Αλμωπίας.

2. Υπηρχε ανάγκη εναρμόνισης με τον νόμο 4548/2018 . Χωρίς αυτήν την ενσωμάτωση δεν θα μπορεί η επιχείρηση να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

3. Υπήρξε ανάγκη εμπλουτισμού του σκοπού της επιχείρησης. Αποτυπώθηκε και ο κοινωνικός σκοπός της. Όπως επίσης και πως αν και εφόσον η επιχείρηση διανέμει μέρισμα, τότε αυτό θα μπορεί να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά δαπάνες τουριστικής φύσης ,που θα αναβαθμίζουν τον ρόλο της επιχείρησης.

Θέλαμε να τελειώσουμε με τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να κάνουμε πιο ισχυρή την θέση της επιχείρησης.

Για αυτούς τους λόγους άλλαξε το καταστατικό.

Μια αλλαγή που εγκρίθηκε πρώτα από το διοικητικό συμβούλιο πριν από έναν μήνα περίπου , σε μια συνεδρίαση με ανοιχτές πόρτες, παρουσία όλων των μελών του ΔΣ, του προέδρου και του αντιπροέδρου του συλλόγου ξενοδόχων και πολλών δημοσιογράφων.

Όλοι είχαν λάβει γνώση για τις επικείμενες αλλαγές.

Ως διοίκηση, αποδεικνύουμε καθημερινά πως σκοπός μας είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να δώσουμε την προοπτικη.

Με σεβασμό στην κοινωνία ,ασχολούμαστε σε βάθος με όλα τα θέματα και δεν κρυβόμαστε πίσω από τις επιλογές μας!

 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News