Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Διέρρευσε έκθεση της CIA: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εξαπολύσει θανατηφόρο ιό στον πλανήτη


Μεγάλη ανησυχία προκαλεί έκθεση της CIA αναφορικά με την Βόρεια Κορέα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργεί θανατηφόρους ιούς και βακτήρια στο πλαίσιο του προγράμματος βιολογικού πολέμου!

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προσθέσει στο ήδη τεράστιο οπλοστάσιό του ιούς και βακτήρια σε μορφή όπλων ικανά να μεταδώσουν θανατηφόρες ασθένειες όπως η ευλογιά και η χολέρα.

Αρκετοί ειδικοί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, που παρακολουθούν την πορεία της Βόρειας Κορέας και άλλων χωρών για τους κανονισμούς περί όπλων, έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά τα βιολογικά όπλα θα μπορούσαν να αποδειχθούν πιο επικίνδυνα από τα πυρηνικά.

Η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας] διαθέτει ένα αποκλειστικό, εθνικού επιπέδου επιθετικό πρόγραμμα BW [βιολογικών όπλων]. Η ΛΔΚ έχει την ικανότητα να παράγει βιολογικούς παράγοντες για στρατιωτικούς σκοπούς και την τεχνική ικανότητα να παράγει βακτήρια, ιούς και τοξίνες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως παράγοντες BW. Η ΛΔΚ έχει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάζει γενετικά βιολογικά προϊόντα. Η Πιονγκγιάνγκ είναι πιθανώς ικανή να εξοπλίζει πράκτορες BW με αντισυμβατικά συστήματα, όπως ψεκαστήρες και συσκευές έγχυσης δηλητηρίου, που έχουν αναπτυχθεί από τη ΛΔΚ για παράδοση χημικών όπλων και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μυστική παράδοση ουσιών BW».

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν χει ένα «επιθετικό πρόγραμμα BW» το οποίο παραβιάζει τις παγκόσμιες υποχρεώσεις του.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσδιόρισαν επίσης ότι η Βόρεια Κορέα είχε βιολογικά όπλα στο οπλοστάσιό της από τη δεκαετία του 1960 - αν όχι πριν.

Το 2020, ο ειδικός στα βιολογικά όπλα Andrew Weber εξέφρασε φόβους ότι ο Κιμ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια κρίση Covid-19 για να κατασκευάσει βιολογικά όπλα.

Ο Weber έχει επίσης προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει βιολογικά όπλα παρά πυρηνικά.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι η Βόρεια Κορέα έχει τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις για να παράγει μαζικά αυτά τα όπλα και να προχωρήσει στη διάδοσή τους με πυραύλους, drones, αεροπλάνα και ψεκαστήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News