Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για την τροποποίηση του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ


Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η μη δημοσιοποίηση των θεμάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ συνιστά κατάφωρη παραβίαση της αρχής της διαφάνειας»

Με το άρθρο 46 το νόμου 5099/2024 εισήχθη μια πρωτοφανής για τα δεδομένα των γραπτών διαγωνισμών που αφορά στην απαγόρευση δημοσιοποίησης των θεμάτων στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι.

Η εν λόγω διάταξη συνιστά παραβίαση της αρχής της διαφάνειας με αποτέλεσμα η βαθμολογία των υποψηφίων να μην μπορεί να ελεγχθεί ούτε από τους υποψήφιους ούτε από την επιστημονική κοινότητα αφού δεν θα μπορεί να ελεγχθεί η ορθότητα των θεμάτων και των απαντήσεων. Προς τούτο η Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με 13 ακόμη βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών με την οποία την ρωτούν:

1. Πως εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση την αρχή της διαφάνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,

2. ποιον εξυπηρετεί αυτή η «άνευ προηγουμένου» μυστικότητα.

3. ποιος θέτει τις ερωτήσεις αυτές,

4. πως διασφαλίζονται οι υποψήφιοι, και

5. αν προτίθεται να επανεξετάσει την εν λόγω διάταξη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα του ν.4765/2021 που αποσκοπεί στην επιλογή του «καταλληλότερου» υποψηφίου μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News