Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Πρόβλημα αδέσποτων ζώων ή μήπως πρόβλημα ανεύθυνων ιδιοκτητών;


Του Κωνσταντίνου Τσόρμπα

Οι στιγμές τρόμου που έζησε ένα εξάχρονο αγοράκι τις προηγούμενες μέρες στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από έναν αδέσποτο σκύλο, αναδεικνύει για άλλη μια φορά και επικαιροποιεί ένα σημαντικό ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Πέλλας: Τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Δυστυχώς, είναι ένα απ’ τα ζητήματα που διαχρονικά βρίσκονται χαμηλά στην ατζέντα των εκάστοτε διοικήσεων, παρόλο που αφορά άμεσα στην καθημερινότητα των πολιτών, με τα γνωστά αποτελέσματα. Γι’ αυτό, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της διοικούσας παράταξης του Δήμου Πέλλας, οι στόχοι ήταν σαφείς. Έκανε λόγο για «εφαρμογή της υποχρεωτικής στείρωσης, της ηλεκτρονικής σήμανσης και του εμβολιασμού όλων των ζώων συντροφιάς και εργασίας, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των αδέσποτων».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News