Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη (ΦΩΤΟ)


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννη Μανιάτη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πρώην Υπουργό και Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Μανιάτης είχε επισκεφθεί και παλαιότερα τη Σκύδρα στο πλαίσιο της εκλογής ηγεσίας στην κεντροαριστερά το 2017.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι: Χρήστος Παπαστεργίου Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας επικεφαλής του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία», Παντελής Μάρκου Γραμματέας Νομαρχιακής Π.Α.ΣΟ.Κ./ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτριος Τερζίδης πρώην Δήμαρχος Κιλκίς, Ζήσης Σμέρνος πρώην Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη και οι Αντιδήμαρχοι: Αθανάσιος Γίτσας, Γιώργος Σταματέλλος, Ιωάννα Βέργου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεμιστοκλής Κρητίδης κι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λουτροχωρίου Λάζαρος Γολσουζίδης.


Μετά το καλωσόρισμα η Δήμαρχος ενημέρωσε για τα θέματα και τις προοπτικές του Δήμου, αναφέρθηκε στη σημασία της κοινωνικής συνοχής, της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης και στην αξιοποίηση κάθε εθνικού κι ευρωπαϊκού πόρου για την επίτευξή τους που με αφορμή τις Ευρωεκλογές θα πρέπει ν΄αναδειχθούν ακόμα πιο πολύ. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε ειδικότερα και στο ζήτημα του Ειρηνοδικείου Σκύδρας και στις προσπάθειες και στον αγώνα που καταβάλλει ο Δήμος για τη διατήρηση κι αναβάθμισή του σε αντίθεση με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την κατάργησή του.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε τα θέματα του Δήμου κι αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως Υπουργός σε σχέση με τους Δήμους και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπογράμμισε ότι το 80% των αποφάσεων που μας αφορούν ως πολίτες λαμβάνονται σ΄επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 20% σ΄εθνικό επίπεδο. Άρα έχουν μεγάλη σημασία οι εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου, στις 9 Ιουνίου, για τη χώρα και τους πολίτες μας και γ΄αυτό θα πρέπει να δοθεί η ανάλογη βαρύτητα και σημασία και να εκλέξουμε για να μας εκπροσωπήσουν οι ικανότεροι και καταλληλότεροι.

Τόνισε ότι στις προτάσεις και στο σχεδιασμό του είναι η υποστήριξη της θέσπισης νέων εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων και σχημάτων και η υποβοήθηση των μικρομεσαίων Δήμων για την αξιοποίησή τους, όπως επίσης και η έγκαιρη ενημέρωση και πληροφόρηση των Δήμων για τις πολιτικές που προετοιμάζονται και διαμορφώνονται στο επίπεδο των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρχει ανάλογη προετοιμασία κι οργάνωση.

Βεβαίως αναγνώρισε αυτό που υπογράμμισε η Δήμαρχος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με τις πολλές αρμοδιότητες, τις αυξανόμενες ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας σε σχέση με τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις, τις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού και τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις των κρίσεων. Κλείνοντας ευχαρίστησε τη Δήμαρχο και τους συνεργάτες της για τη συνάντηση.

Η Δήμαρχος με βάση το διάλογο που προηγήθηκε τόνισε τη σημασία της καθιέρωσης ενός μόνιμου δίαυλου επικοινωνίας και συνεργασίας ευχόμενη στον κ. Μανιάτη την επιτυχία της εκλογής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News